Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝ Να αποφύγει νέες ρήξεις με τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος



Να αποφύγει νέες ρήξεις με τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Μετά την «τρικυμία» που δημιουργήθηκε στο ΠΑΣΟΚ με τον άγριο καβγά του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα νέα μέτρα αλλά και την καταψήφιση του νόμου για τα ΑΕΙ από έξι βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι διακοπές των βουλευτών δίνουν χρόνο στον Ευ. Βενιζέλο να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του.


Στην Ιπποκράτους, έχει διαμορφωθεί μια εξαιρετικά δύσκολη «συμβίωση» μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και των ηγετικών στελεχών, που στο σύνολό τους δεν αποδέχονται τη στρατηγική του προέδρου.


Ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο, φαίνεται αποφασισμένος να μην προβεί σε βιαστικές κινήσεις. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή  η σκληρή κόντρα που δημιουργήθηκε με τον κ. Χρυσοχοΐδη, πηγές της Ιπποκράτους διέρρευσαν πως ο πρόεδρος δεν προτίθεται να τον απομακρύνει από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
 
Είναι πασιφανές πως ο Ευ. Βενιζέλος αποφεύγει να πάρει το κόστος μιας συνολικής ρήξης με τους κορυφαίους του κόμματος.

Παράλληλα, οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ «τρέχουν» και χωρίς την παρουσία του κ. Βενιζέλου. Ενδεικτική είναι η έντονη κινητικότητα που παρατηρήθηκε, πριν μερικές ημέρες σε πολυκατοικία στον Λυκαβηττό, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, κυοφορείται ο νέος κομματικός φορέας που σχεδιάζουν νυν και πρώην κορυφαίοι του Κινήματος. 

Tην ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να φέρει και πάλι στο προσκήνιο κορυφαία στελέχη του κόμματος, τα οποία δεν εντάχθηκαν στα νέα όργανα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο κ. Βενιζέλος έχει αρχίσει επαφές σε νέα βάση με τους Χρήστο Παπουτσή, Δημήτρη Ρέππα, Μιχάλη Καχριμάκη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει πως θα αντιδράσουν τα στελέχη στο νέο «προσκλητήριο» του κ. Βενιζέλου.

Αναμφίβολα, η κατάσταση παραμένει εκρηκτική στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ενώ οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καταιγιστικές με το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο να θεωρείται από πολλούς το κρισιμότερο στην ιστορία του Κινήματος.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου