Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη - Πολύγυρος: Αρχίζουν έργα στο δρόμο - καρμανιόλα

Εστω και με καθυστέρηση ενός έτους, αρχίζουν στο επόμενο διάστημα οι εργασίες για τη βελτίωση του τμήματος, που αποτελεί κεντρικό άξονα σύνδεσης
της βόρειας Χαλκιδικής και του Αγίου Ορους με τη Θεσσαλονίκη. Η σύμβαση του έργου, είχε εγκριθεί πέρσι το Σεπτέμβριο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όμως είχαν ανακύψει προβλήματα (σύμφωνα με πληροφορίες) με τις εγγυητικές επιστολές του αναδόχου. Πλέον, αυτό το ζήτημα επιλύθηκε και αναμένεται οι εργασίες να αρχίσουν άμεσα. Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο δρόμο είναι δύο έως δυόμισι χρόνια και ο προϋπολογισμός του
φτάνει στα 36 εκατομμύρια ευρώ.
Οι εργασίες αυτές περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου στα πρώτα 18,5 χλμ. με πλάτος οδοστρώματος 11 μέτρων, την κατασκευή νέας χάραξης για τα επόμενα 3 χλμ., τη διαπλάτυνση με ελαφριά μετατόπιση του άξονα της οδού για τα υπόλοιπα 1,8 χλμ., την κατασκευή 12 ισόπεδων κόμβων και την κατασκευή περιορισμένου αριθμού παράπλευρων οδών.
Από τη Γαλάτιστα και μέχρι τον Πολύγυρο το τμήμα έχει εδώ και χρόνια χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου. Το έργο έχει αναλάβει η «Εγνατία Οδός ΑΕ».
Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στο τμήμα μεταξύ Θέρμης και Γαλάτιστας, είναι ανεπαρκής από άποψη οδικής ασφάλειας για την ασφαλή εξυπηρέτηση των υπερτοπικών κυκλοφοριακών αναγκών. Λόγω του υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου, των περιορισμένων γεωμετρικών χαρακτηριστικών, του μικρού πλάτους του οδοστρώματος (6 ώς 7 μέτρα), παρουσιάζει υψηλό δείκτη ατυχημάτων.

Πληροφορίες: Αγγελιοφόρος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου