Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Την Παρασκευή η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα. Με το σύνθημα «Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται… Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία»


38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Την Παρασκευή η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα

Πανεργατική οργάνωση, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση κατά της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κομμάτων που τα υπηρετούν είναι, σύμφωνα με το ΚΚΕ, ο δρόμος πάνω στον οποίο πρέπει να βαδίσει ο λαός για να βάλει τέλος στην εξαθλίωση.

Αυτό το τρίπτυχο προβάλλει σε κάθε ευκαιρία ο Περισσός και, για μια ακόμα φορά, το ανέδειξε την Τετάρτη, με επίκεντρο τη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, σχολιάζοντας παράλληλα, ότι «κυβέρνηση - ΕΕ ξαναστήνουν λαιμητόμο για μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικό, εργασιακά δικαιώματα, προκειμένου να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν ελπίζοντας σε ένα καλύτερο σενάριο διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και στον ερχομό νέων σωτήρων».
Προκρίνει ως άμεση απάντηση την οργάνωση γενικής απεργίας, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και της ΕΕ. Σε αυτό το κάλεσμα δίνει έμφαση τόσο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα , όσο και το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, η νεολαία, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν την ολομέτωπη επίθεση από μια πολιτική που επιχειρεί να διαχειριστεί την κρίση για να διασωθεί το κεφάλαιο .

Το ΚΚΕ συνεχίζει - και μετά την τεράστια υποχώρηση των εκλογικών ποσοστών του στις εθνικές εκλογές - να διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι δεν αλλάζει την στρατηγική του. Σημειώνει ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι: Με τα μονοπώλια, το κεφάλαιο να κάνουν κουμάντο στην οικονομία, να έχουν την πολιτική εξουσία και με το λαό υποταγμένο ραγιά ή με το λαό αφέντη στην οικονομία, στην εξουσία;». Απορρίπτει, όπως είπε πρόσφατα η κυρία Παπαρήγα, κάθε δίλημμα που αναγκάζει τον ελληνικό λαό να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κακά, ανάμεσα στο λεγόμενο μεγαλύτερο ή μικρότερο κακό.

Για τον Περισσό, και το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή , που ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα, την Πέμπτη, είναι ένα εφαλτήριο για τις πολιτικές μάχες που έρχονται αλλά και για ζύμωση της θέσης «όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, αλλά με γραμμή συσπείρωσης κατά των μονοπωλίων και με προοπτική ένα όραμα που μπορούν οι εργαζόμενοι να του δώσουν σάρκα και οστά: Τη δική τους εξουσία». Το Φεστιβάλ έκανε το γύρο της Ελλάδας με σύνθημα «Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται… Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία» και κορυφώνεται στην Αθήνα, στις 13-14-15 Σεπτέμβρη , με τις κεντρικές του εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον. Την Παρασκευή θα μιλήσει τελικώς αντί του Σαββάτου στο χώρο του Φεστιβάλ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, λόγω των άστατων καιρικ΄'ων φαινομένων του διημέρου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αυτό το πολιτιστικό και πολιτικό τριήμερο, είναι μια ευκαιρία, όπως σημειώνουν οι οργανωτές του, οι νέες και οι νέοι που θα το επισκεφθούν, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις εκλογές, να ψυχαγωγηθούν, αλλά κυρίως να ακούσουν και να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τι λέει το ίδιο το ΚΚΕ, ποια είναι η πρότασή του για τη διέξοδο από την κρίση και για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης «που θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ θα κυκλοφορήσει το πρώτο από τα τρία μέρη της έκδοσης - μπροσούρας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ με τον τίτλο «Αλήθειες και Ψέμματα για το Σοσιαλισμό» . Η πρώτη μπροσούρα έχει υπότιτλο «Για τη σοσιαλιστική Οικονομία» ενώ οι άλλες δυο, που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες, θα αναφέρονται σε ζητήματα της εργατικής εξουσίας και ιστορίας αντίστοιχα.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν 13 οργανωμένες συζητήσεις με διαφορετικά θέματα (οικονομική κρίση, κοινωνική αλληλεγγύη, υγεία, τέχνη, αθλητισμός κ.ά.) , δεκάδες εκδηλώσεις στις τρεις μουσικές σκηνές, δρώμενα στη θεατρική σκηνή κ.ά. Στοκαλλιτεχνικό πρόγραμμα του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή μετέχουν πολλοί μουσικοί και τραγουδιστές, όπως, μεταξύ άλλων, οι Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Μητσιάς, Νάνα Ντινοπούλου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Δώρος Δημοσθένους, Βαγγέλης Κορακάκης, Δημήτρης Μπάσης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας, Λάκης Παπαδόπουλος) και συγκροτήματα, όπως Μπλε, Κίτρινα Ποδήλατα, ΝΕΒΜΑ - Goin Through - Μέγας, οι «Ιστορίες για κρουστά»- Βασίλης Βασιλάτος, Αντίπερα Όχθη μαζί με τους Φώτη Ανδρικόπουλο, Δημήτρη Καρρά κ.ά.

Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με τον Γιάννη Κούτρα και την Αννα Λινάρδου και συναυλία - αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο (ενορχήστρωση - Διεύθυνση ορχήστρας: Χρήστος Λεοντής. Ερμηνευτές: Μαρία Αναματερού, Πάνος Μπούσαλης, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Τρίφωνο, Διονύσης Τσακνής, Ιωάννα Φόρτη).

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου