Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Δικαστική μάχη ξεκινά την προσεχή Τετάρτη, οπότε είναι προγραμματισμένη να δικαστεί στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων η υπόθεση του σκανδάλου της υπεξαίρεσης των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Βέβαια, η έναρξη της δίκης, εξαρτάται από την απόφαση των δικαστών της έδρας, αν συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές του κλάδου.
Στην... πρώτη σειρά στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάθονται ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι (Αν. Γερογιάννης, Μ. Ζορπίδης και Θ. Αθανάσαρος), ο πρώην ταμίας και βασικός κατηγορούμενος Παναγιώτης Σαξώνης, όπως και ακόμη δώδεκα υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου. Αντιμετωπίζουν βαριά αδικήματα, όπως της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας σε βάρος του δήμου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου.
Κατά τη διάρκεια της δίκης των 18 κατηγορουμένων και των 22 μαρτύρων κατηγορίας, στους οποίους αναμένεται να προστεθούν άλλοι τόσοι στην υπεράσπιση, η μάχη θα δοθεί μεταξύ τεσσάρων πλευρών.
Απέναντι στη δημοτική αρχή θα βρεθούν οι 17 εκ των 18 κατηγορουμένων και συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος, οι πρώην αντιδήμαρχοι, ο πρώην γενικός γραμματέας και οι υπάλληλοι. Όλοι τους αναμένεται να τηρήσουν την ίδια στάση, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν τίποτε για τη διαχείριση των χρημάτων, επιρρίπτοντας τις ευθύνες αποκλειστικά στον ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.
Τα πυρά τόσο της πολιτικής αγωγής, αλλά κυρίως της υπεράσπισης των 17, αναμένεται να δεχτεί ο πρώην ταμίας και ήδη προφυλακισμένος Παναγιώτης Σαξώνης. 
Απέναντι σε όλους τους κατηγορούμενους θα είναι η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά. Είναι η βασική μάρτυρας κατηγορίας και η κατάθεσή της εκτιμάται πως θα φτάσει σε χρόνο τις τέσσερις ημέρες.
Αυτή συνέταξε το πολυσέλιδο πόρισμα και πρόκειται να εξηγήσει τους τρόπους με τους οποίους υπεξαιρούνταν τα χρήματα που προορίζονταν για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πληροφορίες: Μακεδονία της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου