Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ Ή ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

 
Την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη ζήτησε, ουσιαστικά, ο Παν. Καμμένος, χαρακτηρίζοντας ως αποσταθεροποιητική την λύση της… αναστολής των καθηκόντων του.
Αυξάνει την πίεση, προκειμένου να αποκομίσει όσα περισσότερα οφέλη μπορεί από τη δυσχερή θέση στην οποία έχει βρεθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η κυβέρνηση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε την απόφαση του Ευ. Μεϊμαράκη να απέχει από την έδρα ως αποσταθεροποιητική και τον κάλεσε να λάβει σαφή θέση. «Ο Πρόεδρος της Βουλής ή δεν θα πρέπει να εμμείνει στην παραίτησή του που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό ή θα πρέπει να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του. Διότι τι
μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση, όταν ένας θεσμικός παράγων, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής, λειτουργεί υπό αναστολή; Και υπάρχει το ερώτημα: Αν αύριο για οποιοδήποτε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και θα χρειαστεί να αντικατασταθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, τι θα γίνει; Θα λειτουργήσει υπό αναστολή;» ανέφερε ο κ. Καμμένος στην ομιλία του, πριν λίγη ώρα, στη Βουλή.
Λίγο νωρίτερα, ωστόσο, είχε προτείνει τη διακοπή της συνεδρίασης, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας, με ένταση μάλιστα, πώς η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως… απεργοσπαστικός μηχανισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου