Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Στην πρώτη γραμμή των απεργιακών κινητοποιήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ

Δυναμικό «παρών» στις απεργιακές εκδηλώσεις όλης της χώρας θα δώσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πράξη όσα αποφάσισε στις εργασίες της το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, απορρίπτοντας την θεωρία του «ώριμου φρούτου» και υπογραμμίζοντας την ανάγκη αγώνων για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. 

Το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα δώσει σήμερα το πρωί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που αναμένεται να κάνει δηλώσεις από την «καρδιά» της πορείας, στον πεζόδρομο της ΓΣΕΕ. Στο ίδιο μήκος κύματος, με ανακοίνωσή του χθες, το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλούσε όλους τους πολίτες στην πανεργατική απεργία ενάντια στα μνημόνια και τα νέα αντεργατικά μέτρα, με το σύνθημα «ούτε βήμα πίσω». Για «παρέμβαση της ελληνικής κοινωνίας» μίλησε από την πλευρά του ο Θοδωρής Δρίτσας, εκφράζοντας την ελπίδα να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας διαδικασίας για την αποδόμηση αυτής της πολιτικής. «Η κοινωνία θα καθορίσει τις εξελίξεις και αυτό είναι Δημοκρατία», είπε.

Και ενώ η συμμετοχή στην απεργία είναι το πρώτο μόλις βήμα, για την ανάγκη δημιουργίας μίας συμμαχίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα διεκδικήσει την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τις δυνάμεις της Αριστεράς, μιλά στο κείμενο της πολιτικής της απόφασης η ΚΠΕ του Συνασπισμού. Απαντώντας δε, στις αιτιάσεις περί... ήπιας αντιπολίτευσης, ο ΣΥΝ διαβεβαιώνει ότι η αντιπολιτευτική τακτική του παραμένει το ίδιο σκληρή, κινηματική και ασυμβίβαστη, με στόχο την ανατροπή της παρούσας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας δε την πολιτική ενότητας και «ανοιχτής πόρτας» προς τις δυνάμεις της Αριστεράς, καταγγέλλει ως ανώφελη τη στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι δίνει επικοινωνιακά όπλα στον βασικό αντίπαλο. Ως προς τη ΔΗΜΑΡ πάντως, επισημαίνει ότι η συμμετοχή της στην μνημονιακή κυβέρνηση, αυτοαποκλείει το κόμμα από την προοπτική συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα τις δυνάμεις της Αριστεράς. Κρατά πάντως, ανοιχτή την πόρτα στον κόσμο που πίστεψε στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη, σημειώνοντας το «ζωντανό ενδιαφέρον» του για τμήματα αυτού, που διαφωνούν και διαφοροποιούνται από την μνημονιακή πολιτική.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου