Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΛΟΙΩΝ Ναυτική τραγωδία με 37 νεκρούς στο Χονγκ Κονγκ


Ναυτική τραγωδία με 37 νεκρούς στο Χονγκ Κονγκ
Μία από τις χειρότερες ναυτικές τραγωδίες στην ιστορία της πόλης συνέβη χθες στο Χονγκ Κονγκ με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 37, όταν πλοίο με περισσότερους από 120 επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με άλλο οχηματαγωγό σκάφος και βυθίστηκε κοντά στο νησί Λάμμα.
Για το δυστύχημα η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε έξι μέλη των πληρωμάτων των δύο επιβατηγών πλοίων.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 20:20 την Δευτέρα τοπική ώρα (05:20 την Τρίτη, ώρα Ελλάδας) καθώς ένα πορθμείο της εταιρείας Hong Kong and Kowloon Ferry (HKKF), η οποία κάνει δρομολόγια που συνδέουν το Χονγκ Κονγκ με το νησί Λάμμα, διεμβόλισε ένα άλλο πλοίο με πάνω από 120 επιβάτες.
Η χαμηλή ορατότητα δυσχέρανε τις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών, που ήταν παγιδευμένοι στο αναποδογυρισμένο πλοίο, το οποίο αφού πλημμύρισε, βυθίστηκε, ανέφεραν μερικοί από τους επιζώντες.
Εννέα άνθρωποι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε επίσημη κυβερνητική πηγή.
Το πλοίο που ανήκει σε εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, έκανε μικρή κρουαζιέρα ώστε οι επιβάτες τους να παρακολουθήσουν τη «βροχή» από πυροτεχνήματα, προς τιμήν της εθνικής εορτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Ναυτική τραγωδία με 37 νεκρούς στο Χονγκ Κονγκ
Άλλοι διασωθέντες επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο πλημμύρισε γρήγορα, παγιδεύοντας πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ελάχιστο χρόνο για να φορέσουν τα σωσίβια τους, ενώ μερικοί χρειάστηκε να σπάσουν τα παράθυρα για να κολυμπήσουν έως την επιφάνεια.
Ναυτική τραγωδία με 37 νεκρούς στο Χονγκ Κονγκ
Το άλλο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, έφτασε με ασφάλεια στην προβλήτα του νησιού Λάμμα παρότι είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τη σύγκρουση.
Το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ παρότι είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της παγκόσμιας ναυτιλίας, σπάνια αντιμετωπίζει σοβαρά ναυτικά δυστυχήματα.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου