Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Gross: Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να μοιάσουν στην Ελλάδα


Οι ΗΠΑ μπορούν να μοιάσουν με την Ελλάδα εάν δεν αυξήσουν τους φόρους ή δεν μειώσουν τις κρατικές δαπάνες, αναφέρει στο μηνιαίο επενδυτικό outlook ο διευθύνων σύμβουλος της PIMCO, Bill Gross.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Gross τονίζει πως οι ΗΠΑ πρέπει να αυξήσουν του φόρους ή να μειώσουν τις δαπάνες κατά 11% του ΑΕΠ τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια ώστε να διατηρήσουν το ρόλο τους ως ασφαλές οικονομικό καταφύγιο.

«Εάν συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια μας στο έλλειμμα του 8% του ΑΕΠ, το οποίο εάν συμπεριληφθούν η κοινωνική ασφάλιση και οι υποχρεώσεις των Medicaid και Medicare αυξάνεται σε ένα μέσο ετήσιο δημοσιονομικό κενό 11%, τότε θα αρχίσουμε να μοιάζουμε στην Ελλάδα πριν την επόμενη δεκαετία,» τονίζει το στέλεχος της PIMCO. 

«Εάν δεν αρχίσουμε να κλείνουμε αυτό το κενό, τότε το αναπόφευκτο αποτέλεσμα θα είναι πως η αύξηση του δείκτη χρέους προς ΑΕΠ θα συνεχιστεί, η Fed θα τυπώσει χρήμα για να πληρώσει το έλλειμμα, ο πληθωρισμός θα αυξηθεί και το δολάρια αναπόφευκτα θα υποχωρήσει,» σημειώνει ο Gross.


Πηγή:capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου