Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

"Πόλεμος" για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας- Θα κλείσει ο ΧΥΤΑ

Την  άμεση επανέναρξη των εργασιών κατασκευής στο ΣΜΑ Ευκαρπίας αποφάσισε
ο Σύνδεσμος ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, παρά τις αντιδράσεις που σημειώνονται από κατοίκους της περιοχής. Σε ομόφωνο ψήφισμα τονίζεται ότι το έργο πρέπει να συνεχιστεί και σημειώνεται ότι οι εργασίες θα περιφρουρηθούν.
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της
Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Μπουτάρης, κατήγγειλαν επίθεση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ Δανιηλίδης, ο οποίος βρέθηκε το πρωί στον χώρο του ΣΜΑ, τον οποίο και κατελαβαβ κάτοικοι που διαμαρτύρονται, κατήγγειλε ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από δυο κοινοβουλευτικούς, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει. «Άσκησαν λεκτική βία και μίλησαν για πουλημένα τομάρια και μισθοφόρους σε διατεταγμένη υπηρεσία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ακούγαμε ύβρεις. Το λεξιλόγιό τους ταιριάζει μόνο σ’ αυτό του πεζοδρομίου».
«Αν ήμουνα μόνος μου θα έφερνα τα ΜΑΤ» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στους διαδηλωτές. «Δεν γίνεται το 25% να επιβάλλει στο 75% αυτό που θέλει. Νομίζω έχουμε δημοκρατία. Εγώ ξέρω ότι όταν κάποιος προσπαθεί να επιβάλλει τη γνώμη του είναι φασισμός. Αν υποστηρίζουν ότι με τον ΣΜΑ θα αποκτήσουν καρκίνο οι κάτοικοι πρέπει να τους πω ότι ανακαλύψαμε το φάρμακο στον καρκίνο» συμπλήρωσε. Αποκάλυψε δε ότι οι δυο βουλευτές που επιτέθηκαν στους αυτοδιοικητικούς ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Στο μεταξύ, ο δήμος Λαγκαδά εμμένει στην απόφασή του να αποκλείσει τον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, καθώς διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι συνεχίζουν να πηγαίνουν στο χώρο απορριμματοφόρα και όχι κοντέινερ. «Είμαστε αποφασισμένοι να κλέισουνμε το ΧΥΤΑ όχι για ώρες αλλά και μέρες» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, Γιάννης Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου