Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος: Στα όρια αντοχής της η χώρα, σημαντική η σταθερότητα της κυβέρνησης


eyaggelos-venizelos-sta-oria-antoxis-tis-i-xora-simantiki-i-statherotita-tis-kyvernisis«Όσοι επενδύουν στην ανασφάλεια και το χάος, θα διαψευστούν» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης ανέφερε πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει.


«Ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί και η πολιτική διαπραγμάτευση με την τρόικα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρσοθέτοντας ότι θα πρέπει «να λυθεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους από την Ε.Ε. και τους δανειστές» αφού «όποια δημοσιονομική προσπάθεια ήταν να κάνουμε, την κάναμε». Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι κάθε δισταγμός εκ μέρους της ευρωζώνης, θέτει σε κίνδυνο και τις υπόλοιπες δοκιμαζόμενες χώρες, συμπληρώνοντας ότι «η χώρα είναι στα όρια της αντοχής της».

«Οι 153 ψήφοι της Τετάρτης επιβεβαίωσαν την δεδηλωμένη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Στηρίζουμε την κυβέρνηση παρά το δυσανάλογο κόστος για την παράταξή μας. Είναι σημαντική η σταθερότητα της κυβέρνησης για την χώρα» δήλωσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αντιφατική και προσχηματική» τη στάση όσων καταψήφισαν την Τετάρτη και θα υπερψηφίσουν σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε αναγκαία την εκτέλεση του προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης, ενώ τόνισε την ανάγκη ενός νέου αναπτυξιακού προγράμματος. «Να μετατραπούμε σε σύγχρονο οικονομικό και κοινωνικό πρότυπο. Το κράτος και η κοινωνία να γίνουν φιλοεπενδετικοί» είπε χαρακτηριστικά.

«Το ΠΑΣΟΚ θα "ανέβει" όταν "ανέβει" και η χώρα» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «είμαι απόλυτα απελευθερωμένος από οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Έχω την αίσθηση του καθήκοντος και όχι την θέληση για εξουσία».

Παράλληλα, άφησε αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν είναι στη μόδα» αφού «ο δήθεν αριστερισμός έχει αποτύχει».

Φώτης Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό

«Ναι» στον προϋπολογισμό θα ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ, όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια.

Ο κ. Κουβέλης επέμεινε ότι τα εργασιακά δεν αλλάζει, όμως ο προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει αυτόν τομέα όμως θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προκειμένου να προστατευθούν οι κατώτατοι μισθοί και οι συντάξεις.

«Η ψήφος στον προϋπολογισμό του 2013 είναι ψήφος καθοριστικής σημασίας για να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη δημοσιονομική εξυγίανση, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη της χώρας. Είναι ένας διαρκής αγώνας για αλλαγή και βελτίωση των όρων της δανειακής σύμβασης. Για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία», είπε.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε στην αποτυχία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
«Το πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει. Πρώτη αλλαγή είναι αυτή της νοοτροπίας που μας αντιμετωπίζουν οι εταίροι και οι δανειστές», είπε ο κ. Κουβέλης.

Με την ψήφιση του προϋπολογισμού πρέπει να ζητηθεί η αποδέσμευση της δόσης, είπε μεταξύ αλλων ο κ. Κουβέλης.

Πρέπει να διεκδικήσουμε χρονικη επαναπροσαρμογή και επιμήκυνηση του προγράμματος, προκειμένου να γίνουν σταδιακά οι αλλαγές, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Έχουμε πει ξεκάθαρα τη θέση μας ότι η σταθεροποίηση μπορεί να επέλθει μόνο με ισχυρές αναπτυξιακές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού συντονισμού, που θα βλέπει προς την οικονομική ενοποίηση και την συνανάπτυξη, μαζί με την ταχεία προώθηση διαδικασιών πολιτικής ενοποίησης», τόνισε ο κ. Κουβέλης

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου