Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Δατσέρης: «Αντέδρασαν όσοι κάνουν επίδειξη πολιτικού νεοπλουτισμού»


datseris-antedrasan-osoi-kanoyn-epideiksi-politikou-neoploytismouΛίγες μόλις μέρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπευθύνου του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Δατσέρης επανέρχεται σήμερα, με άρθρο του στο «Έθνος», όπου μεταξύ άλλων, επιχειρεί να εξηγήσει τα περί «φούσκας» του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσαν ντόμινο αντιδράσεων από στελέχη της Ιπποκράτους.


Στο άρθρο του, ο κ. Δατσέρης αφού διχοτομεί τις ευθύνες ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας ότι και τα δυο κόμματα έχουν μερίδιο ευθύνης για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει σήμερα η Ελλάδα, επισημαίνει πως στην «Ελλάδα η ωμή αλήθεια δεν είναι αρεστή».

Σχολιάζοντας την παρέμβασή του, όταν είχε χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ «φούσκα της μεταπολίτευσης», ο Γιάννης Δατσέρης σημείωσε: «Αναγνωρίζω ότι χρησιμοποίησα ένα τέχνασμα προσέλκυσης της προσοχής, μια «χειροβομβίδα λάμψης και κρότου» και αγνόησα το κόστος. Δεν είμαι πολιτικός, ούτε σκοπεύω να γίνω. Είμαι ενεργός πολίτης και στρατευμένος στη Δημοκρατική Παράταξη, για την οποία «οι καιροί ου μενετοί».

Ταυτόχρονα, ο κ. Δατσέρης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου, τονίζει χαρακτηριστικά: «Αντέδρασαν όσοι θέλουν να σβήσουν την εικόνα των εκλογικών κέντρων στην Πανεπιστημίου, τη Σταδίου και την Τσιμισκή των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ το 1996 και το 2000. Την απόλυτη επίδειξη πολιτικού νεοπλουτισμού των μετέπειτα υπουργών που θα μας έβαζαν στην ΟΝΕ και όσων ίππευαν στο κύμα του κραταιού κόμματος, που ήταν συνάμα κυβέρνηση και αντιπολίτευση» και συνεχίζει:

«Αντέδρασαν όσοι δεν θέλουν να θυμούνται ότι το ΠΑΣΟΚ το 2009 όδευε «μέσα στην καλή χαρά» προς την πολλοστή ιστορική νίκη με κεντρική ιδέα ότι «λεφτά υπάρχουν» και όχι «πρέπει να φτιάξουμε», απευθυνόμενο σε μια χώρα-ειδική περίπτωση που η παγκόσμια κρίση την έβρισκε με τεράστιο έλλειμμα, μη διαχειρίσιμο χρέος και, κυρίως, με χαώδες έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Μια χώρα που εισήγε και κατανάλωνε και δεν παρήγε για να εξάγει».

Ωστόσο, ο Γιάννης Δατσέρης επισημαίνει ότι θα ήταν άδικο να καταλογιστούν οι ευθύνες μόνον στο ΠΑΣΟΚ και ο χαρακτηρισμός να αφορά μόνον αυτό. Η Νέα Δημοκρατία ακολούθησε με υστέρηση φάσης αναζητώντας το προφίλ του αντιΑνδρέα και αντιγράφοντας τα πρότυπα του αντιπάλου της.

«Καμιά ανασύσταση δεν θα πετύχει, καμιά προσπάθεια δημιουργίας σύγχρονου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος δεν θα τελεσφορήσει, αν δεν ιδωθεί καθαρά το παρελθόν, δεν καταλογιστούν καθαρά ευθύνες και δεν κρατηθούν μόνον τα καθαρά στοιχεία», καταλήγει ο Γιάννης Δατσέρης.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου