Από το βήμα της εκδήλωσης για την συμπλήρωση 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα παραδέχθηκε ότι το Κόμμα έχει κάνει σφάλματα, αλλά τόνισε ότι «τα αστικά κόμματα κάνουν συνειδητά εγκλήματα».
Αναφέρθηκε στις διακηρύξεις τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ως πολιτική για την έξοδο από την κρίση των Μνημονίων και
τόνισε: «Η ανάκαμψη όταν έλθει θα πατήσει επί πτωμάτων, στα ερείπια των κοινωνικών δικαιωμάτων, στη σχετική και απόλυτη εξαθλίωση», για να προσθέσει: «Μνημόνια τα πρόσφατα και τα αυριανά, για να εξασφαλίσουν την μέγιστη κερδοφορία σε συνθήκες που ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός θα κλείνει και νέες επιχειρήσεις σε όφελος των ισχυρότερων».
Επέμεινε στον αντι-ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Κόμματος και εξήγησε ότι «το ΚΚΕ υπέστη εκλογικά και πολιτικά τραύματα» και απευθυνόμενη στο ακροατήριό της είπε: «Για σκεφθείτε το ΚΚΕ να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ή να μετέχει σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που ενώ στα χαρτιά δεν αμφισβητεί το μονοπωλιακό-καπιταλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, στην πράξη αμφισβητεί μόνο τη γερμανική κυριαρχία στην ευρωζώνη». Στο ίδιο πνεύμα, πρόσθεσε: «Για σκεφθείτε το ΚΚΕ να στηρίζει ή να μετέχει σε μια κυβέρνηση που κινείται στην γραμμή της ΕΕ του ευρωστρατού. Σε μια κυβέρνηση που διατυμπανίζει την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια την ίδια ώρα που η ΕΕ έχει αποφασίσει την προτεραιότητα του ιμπεριαλιστικού κοινοτικού δικαίου έναντι του εθνικού».
Απευθυνόμενη η Αλέκα Παπαρήγα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Σας λέμε καθαρά κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχίζετε να μοιάζετε παντού στο ΠΑΣΟΚ, και στην τακτική και στις μέθοδες προπαγάνδας» και πρόσθεσε: «Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι το ΚΚΕ πρέπει να αλλάξει, να γίνει συνιστώσα του, ουσιαστικά να δεχθεί την ΕΕ και το ΝΑΤΟ». Σημείωσε, μάλιστα,  «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διανθίζει τις θέσεις του με κάποια αμφισβήτηση της ευρωζώνης ή και του ΝΑΤΟ τις ακυρώνει αφού συμμαχεί με κόμματα της Ευρώπης, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που ουσιαστικά ζητούν η ΕΕ να μεταλλαχθεί σε Ευρώπη των εργαζομένων και να αυτοδιαλυθεί το ΝΑΤΟ. Ούτε στην Δευτέρα παρουσία δεν πρόκειται να γίνουν έτσι τα πράγματα».