Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ο Γιάννης Μανώλη "καίει" τον Πάνο Καμμένο


Ο Γιάννης Μανώλη "καίει" τον Πάνο Καμμένο
Την παραίτησή του από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπέβαλε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης προκαλώντας την οργή του Πάνου Καμμένου ο οποίος κατήγγειλε πως « Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Καλό ταξίδι».


Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση-απάντηση του Πάνου Καμμένου στα λεγόμενα του Γιάννη Μανώλη, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εξέδωσαν ανακοίνωση.
Σε αυτή ουσιαστικά αναφέρονται όσα είχε «ανεβάσει» στο tweet του ο πρόεδρος του κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η αποστασία ξεκινά πάντα από έμμισθους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης. Καλό ταξίδι, είμαστε πολλοί, είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες».

Ο ίδιος ο Γιάννης Μανώλης εμφανιζόμενος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή χαρακτήρισε τον πρόεδρο των «ΑΝ.ΕΛ» λαγό και πρόσθεσε «Δεν θέλει κόμμα, δεν θέλει συνέδριο, τίποτε δεν λειτουργεί».

Το σημαντικότερο, ωστόσο, εξ όσων δήλωσε ο κ. Μανώλης είναι πώς το περιβόητο «NON PAPER» που είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη τον περασμένο Μάιο και το οποίο είχε κατατεθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας ως προαπαιτούμενο για την συμμετοχή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε κυβέρνηση, ήταν τελικά αληθινό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος είχε διαψεύσει πως υπέβαλε στον κ. Παπούλια αυτό το NON PAPER και είχε μιλήσει για προβοκάτσια. Ο κ. Καμμένος στο επίμαχο κείμενο φερόταν να υποβάλλει προτάσεις για το Υπουργείο Άμυνας, την Εξωτερική Πολιτική, την ΑΟΖ. Το κείμενο αυτό είχε κοινοποιηθεί στους πολιτικούς αρχηγούς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά τελικά ο κ. Καμμένος είχε αρνηθεί επιμόνως την ύπαρξή του.

Ο κ. Μανώλης δήλωσε επίσης, ότι ενώ είχε κλείσει συμφωνία για διεύρυνση του κόμματος με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο ο κ. Καμμένος τη χάλασε.

«Ντρέπομαι, σήμερα, τι θα πω στον κόσμο που με ακολούθησε;» διερωτήθηκε ο κ. Μανώλης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως αποτελεί παρελθόν από το κόμμα αλλά όχι από την πολιτική.

«Είμαι ανεξάρτητος, είμαι αντιμνημονιακός, δεν πάω σπίτι μου». Τέλος, απέρριψε τα σενάρια περί επιστροφής του στη ΝΔ. «Δεν πάω στη ΝΔ. Δεν έφυγα για να γυρίσω», υποστήριξε.

Η σύγκρουση

Η παραίτηση του Γιάννη Μανώλη έρχεται να σηματοδοτήσει την επόμενη ημέρα της εσωκομματικής σύγκρουσης στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, λίγες ώρες μετά την θυελλώδη έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την επί της ουσίας καθαίρεση του Κώστα Μαρκόπουλου από την θέση του Γραμματέα. Στην συνεδρίαση αυτή δεν συμμετείχε και ο βουλευτής Χρήστος Ζώης ο οποίος επίσης κατά το ρεπορτάζ βρίσκεται στο στόχαστρο του προέδρου και των «προεδρικών» βουλευτών.

Οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Ζώης βρίσκονται σε συνεχή αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο από το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο οπότε και επέβαλαν την αποπομπή του Ζώη Κολιού από την θέση του γραμματέα. Έκτοτε το δίδυμο « Μαρκόπουλος – Ζώης βρισκόταν σε διαρκή αντιπαράθεση με το αντίπαλο βουλευτικό δίδυμο « Γιοβανόπουλος – Νταβρής» με βασική αφορμή της διένεξης να είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος τον οποίο προωθούσε για ενσωμάτωση στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» η ομάδα των βετεράνων (Μαρκόπουλος κλπ) στην οποία προφανώς συμμετείχε και ο Γιάννης Μανώλης.

Τα βασικά αίτια ωστόσο της αντιπαράθεσης έχουν να κάνουν με τα ζητήματα στρατηγικής και τακτικής. Οι προερχόμενοι από την Νέα Δημοκρατία βουλευτές που εξελέγησαν με το «ΑΝΕΛ» κατηγόρησαν τον Πάνο Καμμένο για «Αριστερή Στροφή» και του καταλόγισαν λανθασμένους χειρισμούς ως προς τα μείζονα ζητήματα της παρούσης πολιτικής συγκυρίας.

Θύελλα στους Ανεξάρτητους Έλληνες

«Εγώ θα προχωρήσω στη διεξαγωγή συνεδρίου το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου με εκείνους που συμφωνούν. Εκείνοι που διαφωνούν ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο Θεός. Εγώ δεν διαγράφω κανέναν».

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσε η «zougla.gr» λίγα λεπτά μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας χθες το απόγευμα.

Είχε προηγηθεί η φήμη περί επικείμενης διάσπασης. Μία φήμη η οποία ανέβασε τους τόνους τόσο στην έδρα του κόμματος στη Συγγρού, όσο και στο Περιστύλιο της Βουλής.

Η κρίση στις σχέσεις μεταξύ ορισμένων πεπειραμένων βουλευτών και του Προέδρου έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Το προοίμιο αυτής της κρίσης ολοκληρώνεται τον μήνα Αύγουστο με την απομάκρυνση από την θέση του Γραμματέα του Ζώη Κολιού.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος φέρεται από τους άσπονδους φίλους του εντός του κομματικού μηχανισμού, να πρωτοστάτησε σε αυτήν την «έξωση» η οποία μάλιστα συνετελέσθη μέσα σε κλίμα σφοδρής αντιπαράθεσης.

Η δεύτερη φάση της σύγκρουσης κυοφορείται εδώ και εβδομάδες. Από την μία οι λεγόμενοι «βετεράνοι», δηλαδή οι Μαρκόπουλος και Ζώης και από την άλλη το αποκαλούμενο νέο αίμα, τουτέστιν ο κ. Κώστας Γιοβανόπουλος από την Βέροια και ο κ. Γιώργος Νταβρής από την Αχαΐα. Οι πρώτοι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα ήθελαν να εντάξουν στο κόμμα τον Νίκο Νικολόπουλο, τον ανεξάρτητο βουλευτή που άφησε νωρίς την Νέα Δημοκρατία. Οι άλλοι αντιδρούν σθεναρώς και θυμίζουν πως οι δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έγιναν μέσα σε ένα κλίμα σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ των νεοδημοκρατών υποψηφίων και εκείνων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με βασικό θέμα σύγκρουσης το Μνημόνιο.

Το χρονικό της σύγκρουσης στην κοινοβουλευτική ομάδα

Ο Παναγιώτης Καμμένος τελείωσε την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα. Άκουσε και λίγο τον Κώστα Μαρκόπουλο αλλά στη συνέχεια σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς την πόρτα εξόδου.
Δεν πρόλαβε όμως να την ανοίξει, καθώς οι μουρμούρες στα γραφεία της Συγγρού μετατράπηκαν αστραπιαία σε φωνές διαμαρτυρίας.

«Καλά δεν θα ακούσεις τους βουλευτές σου; Σηκώνεσαι και φεύγεις;» αναρωτήθηκαν κάποιοι με έκπληξη.

«Τα ελέγχω όλα εγώ, δεν έχω να αποφασίσω τίποτα» είπε ο Πάνος Καμμένος, ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά.

«Μα είναι δυνατόν να συγκαλείς την κοινοβουλευτική ομάδα, να σηκώνεσαι να φεύγεις και μετά να την καλείς ξανά;» είπε ένα στέλεχος του κόμματος για τον Πάνο Καμμένο.

«Εμείς προχωράμε, όποιος θέλει μένει και όποιος δεν θέλει φεύγει. Άλλωστε κάποιοι είναι ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με το ‘διπλανό κτήριο’» σχολίασε στη zougla.gr ο Πάνος Καμμένος.

«Έχω την αίσθηση ότι ο πρόεδρος επιδιώκει την εσωτερική διάσπαση του κόμματος, είναι ο ίδιος που μας οδηγεί στη διάλυση» απαντά ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος προτίμησε τα γραφεία της Βουλής από τον χώρο που συνεδριάζει ξανά η κοινοβουλευτική ομάδα.

«Εμείς προχωράμε» λέει ο Καμμένος, αλλά από τη Συγγρού έλειπαν ο Χρήστος Ζώης, ο Τέρενς Κουίκ, η Μαρία Κόλλια Τσαρούχα, ο Γιάννης Κουράκος και ο Μιχάλης Γιαννάκης.

Αντικατέστησε τον Μαρκόπουλο

Στην καθαίρεση του Γραμματέα της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων προχώρησε χθες το απόγευμα με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του κόμματος κ. Π. Καμμένος. Tα καθήκοντά του ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη στις 13:00 το μεσημέρι.




zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου