Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

David Glasheen, ένας σύγχρονος Ροβινσώνας


David Glasheen, ένας σύγχρονος Ροβινσώνας
Έπειτα από ένα επώδυνο διαζύγιο αλλά και την απώλεια εκατομμυρίων δολαρίων στο χρηματιστηριακό κραχ του 1987, ο Αυστραλός David Glasheen παράτησε την μέχρι τότε άνετη ζωή του στο Σίδνεϊ για να εγκατασταθεί μόνιμα στην προσωπική του όαση. Ένα έρημο τροπικό νησί 1.500 μίλια ανοικτά των ακτών του Brisbane.
Ο φωτογράφος Brian Cassey της Sydney Morning Herald επισκέφτηκε τον πρώην επιχειρηματία στο καταφύγιο του με σκοπό να παρουσιάσει στον κόσμο την ζωή ενός σύγχρονου Ροβινσώνα.

 Οι εντυπωσιακές εικόνες του Cassey παρουσιάζουν έναν άνδρα που ζει σε μια απίστευτα όμορφη παραλία γεμάτη με καρύδες. Ο Glasheen καλλιεργεί τα λαχανικά του, παρασκευάζει την μπύρα του, ψαρεύει και γιορτάζει καθημερινά την παρουσία του στο γαλήνιο τοπίο που αποκαλεί σπίτι του.



Όπως και ο Τομ Χάνκς στην κλασική ταινία «Ναυαγός» έτσι και ο Glasheen υπάρχουν μέρες που νιώθει μοναξιά. Ο Χανκς βρήκε παρέα βαφτίζοντας μια μπάλα του Βόλεϊ Wilson. Ο Αυστραλός Ροβινσώνας όμως είναι πιο τυχερός. Έχει μαζί του τον καλύτερο του φίλο, τον σκύλο του Quasi.

 Αν και όπως λέει απολαμβάνει την παρέα του Quasi, δεν αρνείται ότι θα ήθελε δίπλα του και μια γυναικεία παρουσία. Έτσι πριν από λίγα χρόνια δοκίμασε την τύχη του σε μια υπηρεσία online dating (έχει και Ίντερνετ χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια) με την ελπίδα να βρει μια σύντροφο χωρίς όμως αποτέλεσμα. Με αρκετή δόση χιούμορ λέει για την αποτυχημένη του προσπάθεια: «Η μόνη μου ελπίδα είναι να εμφανιστεί μια γοργόνα από την θάλασσα.»


Παρά την μεγάλη μοναξιά, ο Glasheen λέει ότι θέλει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο να παραμείνει στο νησί για το υπόλοιπο της ζωής του. Δυστυχώς όμως, το Ανώτατο Δικαστήριο του Queensland επιδιώκει να τον διώξει λόγω παραβίασης των μισθωμάτων του αλλά και της χωρίς άδεια κατασκευής «τουριστικών καταλυμάτων» και «εγκαταστάσεων αλιείας» . Σήμερα ο Glasheen αναζητεί δωρεάν νομικές συμβουλές για να ακυρώσει την απόφαση του δικαστηρίου.






dinfo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου