Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αντώνης Σαμαράς: Θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψει η ευημερία στον τόπο

antonis-samaras-tha-kano-ta-panta-gia-na-epistrepsei-i-eyimeria-ston-topoΣτο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενότητα του έθνους για μια νέα αρχή αναγέννησης της χώρας με κοινωνική συνοχή.



Επεσήμανε ότι κανείς δεν πίστευε ότι τα 3 κόμματα θα συνεργάζονταν για να ξεπεραστεί η κρίση και τόνισε ότι το 2013 δεν θα είναι εύκολο, όμως κερδίζουμε το στοίχημα.



Στο μήνυμά του επίσης ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην πορεία της χώρας σημειώνοντας ότι εκεί που μας είχαν ξεγράψει τώρα αποτρέπουμε την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
«Η αλήθεια είναι ότι μας είχαν «ξεγραμμένους»! Όλο και περισσότεροι πόνταραν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, ότι θα βγούμε από το ευρώ, ότι θα μας θυσιάσουν σαν την “Ιφιγένεια“ της Ευρώπης, για να γίνουμε “παράδειγμα προς αποφυγήν“ για τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες, κι ότι τελικά θα μείνουμε απομονωμένοι από παντού!» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την νέα χρονιά που μπαίνει σε λίγες ώρες και είπε ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες στις χαμηλές συντάξεις ενώ μίλησε για και επιστροφή του ΦΠΑ εντός του έτους στους ιδιώτες.

«Μέσα σε όλη αυτή την κοσμογονία των αλλαγών υπήρξαν και αδικίες που δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε. Το ξέρω και τις γνωρίζω τις αδικίες. Όμως, έχουμε δεσμευτεί να αποκαταστήσουμε τις αδικίες αυτές. Και θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας! Με προτεραιότητα στις χαμηλές συντάξεις, στα επιδόματα που καταργήθηκαν για τους πιο αδύνατους και στη φορολογία – ιδιαίτερα στον ΦΠΑ – που παραμένει πολύ υψηλή. Στόχος μας είναι να πάρει μπρός η Οικονομία μιαν ώρα αρχύτερα και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε αυτές τις αδικίες το συντομότερο δυνατό» είπε.

Σε ότι αφορά τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής τόνισε ότι θα αντιμετωπιστεί ενώ μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι οι επενδύσεις και η σταθερότητα.

Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει η ευημερία στον τόπο. «Ως τώρα αδικούσαμε τους εαυτούς μας, αδικούσαμε τη χώρα μας και – πάνω απ’ όλα – αδικούσαμε τα παιδιά μας. Γι’ αυτό πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Και μόνον ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε. Εύχομαι από καρδιάς ενωμένοι να γιορτάσουμε απόψε το πέρασμα από τη χρονιά της μεγάλης δοκιμασίας, στη χρονιά της Ελπίδας. Κι ενωμένοι, όλοι μαζί, την κοινή αυτή ευχή να την κάνουμε πραγματικότητα από δω και στο εξής. Και στη νέα χρονιά και σε όλα τα επόμενα χρόνια... Το μπορούμε και το αξίζουμε! Καλή Χρονιά!» κατέληξε. 
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου