Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Κάρολος Παπούλιας: «Πρέπει να προλάβουμε τους νεόκοπους κήρυκες του φασισμού»

karolos-papoulias-prepei-na-prolavoyme-toys-neokopoys-kirykes-toy-fasismouΧρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό «παρών» δυναμικά, χωρίς να αφήνει κενά που τα εμπορεύονται «νεόκοποι κήρυκες» μιας νέας τάξης πραγμάτων, σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για το 2013 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.


Ο κ. Παπούλιας εμφανίστηκε  «απόλυτα βέβαιος» ότι η κατάσταση στη χώρα είναι αναστρέψιμη, τονίζοντας ότι «υπάρχουν πολλές δυνάμεις και δυνατότητες για να σταματήσει η κάθοδος που ζούμε και να επιστρέψει η βάσιμη ελπίδα ότι αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει».

Απευθυνόμενος στην οικονομική ελίτ της χώρας, υποστήριξε ότι δεν έχει απλώς την ηθική υποχρέωση να σηκώσει τα βάρη που της αναλογούν αλλά έχει την επιτακτική υποχρέωση, για να αποτραπούν οι επώδυνες επιπτώσεις για τα πλέον αδύναμα και φτωχότερα οικονομικά στρώματα.

Όσοι εξακολουθήσουν να αγνοούν το καθήκον τους, συνέχισε, θα πρέπει επιτέλους να αναγκαστούν από την Πολιτεία να το πράξουν άμεσα και όχι στο απώτερο μέλλον και να υποστούν τις κυρώσεις του Κράτους Δικαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπούλια, η οικονομική εξάρτηση φέρνει πολιτικό ετεροκαθορισμό και δεσμεύει τις εθνικές επιλογές, κατάσταση η οποία δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Τέλος στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε την άνοδο της ακροδεξιάς. «Προσωπικά, αρνούμαι να δεχθώ ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σ’ένα λαό σαν τον ελληνικό, που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από το ναζισμό. Σε αγώνες για ελευθερία και πανανθρώπινα ιδανικά», κατέληξε.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου