Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μετά τη δόση τι;


Μετά τη δόση τι;
Στο ερώτημα «μετά τη δόση, τι;» απάντησαν οι αρχηγοί των κομμάτων – πλην των Ανεξάρτητων Ελλήνων και  της Χρυσής Αυγής – οι οποίοι κλήθηκαν αν απαντήσουν στο σχετικό ερώτημα της εφημερίδας «Τα Νέα».  

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς υποστηρίζει  ότι «την Ελλάδα δεν θα τη σώσουν άλλοι, θα τη σώσουμε εμείς οι Έλληνες» κα επισημαίνει ότι ήδη μέσα στον Δεκέμβριο μπορεί να αρχίσει η καταβολή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες. «Η ανάκαμψη είναι ορατή προοπτική. Κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Που είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Σκληρή δουλειά χρειάζεται» καταλήγει ο πρωθυπουργός. 

Ο  επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  Α.Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση  ότι «βάφτισαν λύση την υπεκφυγή και τη γιορτάζουν» και ότι συκοφαντούσαν προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ  ότι δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα.  Ο κ. Τσίπρας καταλήγει από την πλευρά του:  «στερούμενη σοβαρότητας και αξιοπιστίας, η συγκυβέρνηση υπονομεύει τον εαυτό της. Καλά κάνει. Δυστυχώς όμως υπονομεύει και τα συμφέροντα της χώρας. Αυτό και μόνον αρκεί για να φύγει. Το συντομότερο δυνατόν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος χαρακτηρίζει μονόδρομο για την Ελλάδα να ξαναβρεί τη δυναμική και την προοπτική της, με πρώτο όρο μια κυβέρνηση τετραετίας που να λειτουργεί συντονισμένα με καθαρούς κανόνες λειτουργίας.  Προσθέτει επίσης ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν την κυβέρνηση εκτός από την οικονομία, όπως ζητήματα θεσμών, με κορυφαίο το ζήτημα της Δικαιοσύνης, το ζήτημα του εκλογικού συστήματος, η αναθεώρηση του Συντάγματος. «Χρειάζεται υπομονή και συστηματική δουλειά προκειμένου η Ελλάδα να γίνει  και πάλι αυτοδύναμη » υπογραμμίζει. 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Eurogroup αποφασιστικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση και θέτει έξι άξονες για την έξοδο από την κρίση: την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, την υλοποίηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων,  τη δημιουργία ασπίδας κοινωνικής προστασίας, τη δημιουργία θέσεων κατάρτισης και την καθιέρωση σταθερού φορολογικού συστήματος.  «Η παραμονή στο Ευρώ προϋποθέτει μια πολιτική μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία» αναφέρει επίσης ο κ. Κουβέλης.

Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα υποστηρίζει  ότι ο βασανισμός του λαού συνεχίζεται και τα εκβιαστικά διλήμματα δυναμώνουν. «Διέξοδος από την κρίση και ανάπτυξη προς όφελος του λαού θα υπάρξει μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους, Αυτή τη διέξοδο μπορεί να την επιβάλεις σήμερα ο λαός χειραφετημένος, οργανωμένος και αποφασισμένος, με τη δική του εξουσία  » καταλήγει με τη σειρά της η κ. Παπαρήγα.  

Εφ. Τα Νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου