Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Αυστηροί οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία


Αυστηροί οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία
Η σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών, με την Τροχαία να βρίσκεται στους δρόμους, ξεκινώντας τα μπλόκα στα σχολικά λεωφορεία, τα οποία θα μεταφέρουν τους μαθητές.
Μάλιστα η εντολή είναι σαφής. Να προχωρούν σε πρόστιμα, μέχρι και σε ακινητοποίηση των λεωφορείων που δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Όταν διαπιστώνεται παράβαση θα πέφτει πρόστιμο, ενώ όταν εντοπίζονται προβλήματα στο όχημα ικανά για ατύχημα, το λεωφορείο θα τραβά χειρόφρενο.
Έτσι, από αύριο Δευτέρα, η Τροχαία θα τη «στήσει» κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα και οδικούς κόμβους, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρμόδιοι φορείς σε περίπτωση εντοπισμού προβλημάτων.
Για την καλύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά μαθητών, η Τροχαία προτρέπει τους γονείς να ενημερώνουν άμεσα αν στο σχολείο ή στη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες και πινακίδες.
Επίσης, ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να επιλέγουν με αυστηρά κριτήρια τα οχήματα που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις των μαθητών, να ενισχύσουν τον θεσμό του σχολικού τροχονόμου και να ενημερώνουν πριν από την πραγματοποίηση εκδρομής, ώστε να γίνεται έλεγχος του λεωφορείου και του οδηγού του.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου