Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Μέχρι 15 Ιανουαρίου οι αποφάσεις για την προκαταρκτική

 
Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου η ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία εάν θα παραπεμφθεί ή όχι ενώπιον προανακριτικής επιτροπής ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τις κατηγορίες της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Mega, η πρόταση την οποία
συνυπογράφουν βουλευτές και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση κάνει λόγο και για ενδεχόμενο χρηματικό όφελος των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που διαγράφηκαν από τη λίστα ή τρίτων και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν καταλογισθεί αδίκημα στον πρώην υπουργό που δεν τελέστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του να δικαστεί από την τακτική Δικαιοσύνη και όχι από το ειδικό δικαστήριο.
Ο πρωθυπουργός στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα υπάρχει πλέον ατιμωρησία. «Η παλιά ατιμωρησία παίρνει τέλος. Πρώην μεγαλόσχημοι πιάνονται και λογοδοτούν. Και αυτό θα συνεχιστεί», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Στον αντίποδα ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει σαφή υπονοοούμενα για συγκάλυψη με την επιχειρούμενη απόδοση ευθυνών μόνο στο πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. «Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που εδώ και τρία χρόνια ταπείνωσε την χώρα με μνημόνια μετατρέποντάς την σε αποικία χρέους πρέπει να έχει χρονολογία λήξης το 2013 αν θέλουμε η χώρα και ο λαός μας να έχει μέλλον και προοπτική», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να καταθέσει δική του πρόταση για προανακριτική ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ στην οποία εκτός από το Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα ζητά να ερευνηθούν και πιθανές ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή την πρόταση δεν θα κατονομάζεται ο Γιώργος Παπανδρέου.
«Η προφανείς ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου δεν είναι πλυντήριο για να σβήσουν τις μεγάλες ευθύνες του κ. Βενιζέλου. Η σπουδή των κ. Σαμαρά και Κουβέλη να βγάλουν λάδι τον κυβερνητικό τους συνεταίρο και να τα φορτώσουν όλα σε ένα πρόσωπο και μόνο πολιτικά τελειωμένο είναι διάτρητη και καθόλου πειστική», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Το θέμα του Παπακωνσταντίνου πιστεύω ότι έχει πάρει τον δρόμο του, θα γίνει ο,τι πρέπει να γίνει, εξονυχιστικά, θα πρέπει κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να ελεγχούν όλοι οι υπάλληλοι οι οποίοι τότε δούλευαν μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου και οι άνθρωποι οι οποίοι ήταν μαζί του και αυτοί οι οποίοι εάν επεξαργάστηκαν την λίστα, αυτό θα αποδειχθεί διότι τεχνολογικά μπορούμε να το δούμε. Το θέμα του Βενιζέλου έχει γίνει έμμονη ιδέα στον ΣΥΡΙΖΑ, να κατηγορούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να προσπαθούν να αποδυναμώσουν το ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας ότι θα έχουν πολιτικά οφέλη», σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Γρηγοράκος.
«Η άμεση αντίδραση της ΔΗΜ.ΑΡ με την κατάθεση της πρότασης για προανακριτική επιτροπή υποδηλώνει την βούλησή μας για πλήρη διαλεύκανση του θέματος», είπε από την μεριά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Αμοιρίδης.
Υπέρ της διερεύνησης πιθανών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων και όχι μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου τάσσονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ.
«Το 2013 κληρονόμησε λίστες. Πολλές λίστες. Τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Χριστοφοράκου που κανένα κόμμα της συγκυβέρνησης δεν τολμά να αξιώσει την παράδοσή της από τη Μέρκελ στην ελληνική Δικαιοσύνη, τη λίστα των εμπλεκομένων στο μεγάλο σκάνδαλο της Proton Bank, τις λίστες των πιράνχας των CDS που πολεμάει μόνος του ο Πάνος Καμμένος και τη λίστα όλων εκείνων που εμπλέκονται στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας με αποκορύφωμα το ΦΕΚ 240. Αυτή τη νέα χρονιά πρέπει να τελειώνουμε με τις μαφίες των συγκαλύψεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ
trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου