Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Η πολιτική αλητεία και ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ ξεσκεπάστηκε

Σε περισσότερα από 30000 στελέχη του ΠΑΣΟΚ εστάλη το ενημερωτικό κείμενο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Παράγραφο προς παράγραφο, αποτυπώνεται η ιστορία της λίστας από τη στιγμή που έφτασε στα χέρια του κ. Ευ. Βενιζέλου, εξαπολύεται σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και διατυπώνονται σοβαρές αιχμές για τον ρόλο που έπαιξε ο κ. Ι. Διώτης. Από το κείμενο αυτό προκύπτει αβίαστα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει στέρεη θέση και πλήρη γνώση της κατάστασης.
 Συγκεκριμένα:

Η ιστορία της λίστας Λαγκάρντ καταγγέλλεται ως ένα οργανωμένο χυδαίο επικοινωνιακό και πολιτικό παιχνίδι, στο οποίο πρωτοστατεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με προφανή στόχο το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον Πρόεδρό του και με απώτερο στόχο την να τεθεί το ΠΑΣΟΚ υπό πολιτική ομηρεία κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Κάτι που δεν επιτεύχθηκε, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ.

«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τερατολογίες, τραγικά ανεύθυνες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, συνεχείς απειλές και χυδαίους υπαινιγμούς, προσπάθησαν -αφελώς- να δημιουργήσουν την αίσθηση «συγκλονιστικών αποκαλύψεων» με στόχο πάντα το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του» καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ και ρωτά: «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μιλάει για «απόκρυψη» ή μη αξιοποίηση του υλικού κατά την περίοδο της θητείας του Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν αυτή άρχισε εννέα μήνες μετά την αποστολή του υλικου από τη Γαλλία στον κ. Παπακωνσταντίνου και δύο μήνες από τότε που το ΣΔΟΕ επιλήφθηκε του υλικού, το αξιολόγησε και πάντως το είχε στη διάθεσή του ως πληροφορία;»

Η απάντηση, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, «είναι ότι αυτό έγινε για να υποστηριχθεί πολιτικά η οργανωμένη, συκοφαντική μυθολογία ότι ο κ. Βενιζέλος είχε προσωπικούς, οικογενειακούς ή πολιτικούς λόγους να μείνει αναξιοποίητη και αδρανής η «λίστα». Τόσο μεγάλο φαίνεται ότι είναι το πολιτικά τυφλό μίσος.» 

Η πολιτική αλητεία και ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ ξεσκεπάστηκε με την αυθεντική λίστα Λαγκάρτ, σημειώνουν.
Όσον αφορά τον Γ. Παπακωνσταντίνου, το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως το γεγονός της αφαίρεσης τριών ονομάτων συγγενικών του προσώπων «θέτει μεγάλο θέμα πολιτικών και ποινικών ευθυνών του για μια αδιανόητη ενέργεια» και συμπληρώνει ότι έτσι εξηγείται γιατί το υλικό στάλθηκε στο ΣΔΟΕ 9 μήνες μετά την παραλαβή του από τον κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και γιατί «χάθηκε» το αυθεντικό υλικό.

Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε δύο φορές το νόμο για την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Και σημειώνει πως όλα αυτά «αναδεικνύουν το μέγεθος της ανευθυνότητας και της χυδαιοτητας του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ζητήσει συγνώμη αντί να συνεχίζει την ίδια προκλητική γραμμή» τονίζουν.

Όσον αφορά τη «λίστα Βαξεβάνη» το ΠΑΣΟΚ θυμίζει ότι έχει μείνει αναπάντητο το ερώτημα που ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε στον κ. Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής: ποια η πηγή του κ. Βαξεβάνη; Και αφήνουν σαφές αιχμές όσον αφορά τη συμπαράσταση που προσέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Βαξεβάνη.

«Το υλικό αυτό προέρχεται προφανώς από «πηγή» που το διέθετε. Η «πηγή» όμως αυτή που είχε και έδωσε προς δημοσίευση το υλικό, δήλωσε στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη ότι δεν το έχει!» τονίζουν και είναι σαφές ότι γνωρίζουν καλά ποιος είναι η «πηγή».

Σκωπτικά σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τις παρεμβάσεις του κ. Βαξεβάνη: «Ο δε εκδότης του εντύπου έφτασε στο σημείο να «εκδίδει» πιστοποιητικά συμμετοχής ή μη στη «λίστα» με αφορμή δημοσιεύματα άλλων μέσων ενημέρωσης!» αναφερόμενοι σαφώς στην υπόθεση της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Στην θέση του κ. Διώτη ότι δεν έχει σχέση με τη λίστα, το ΠΑΣΟΚ απαντά ότι το ερώτημα παραμένει και τονίζουν πως «Όποιος συγκαλύπτει την «πηγή» αυτή, συγκαλύπτει κάποιον που διέθετε τη «λίστα» και δεν τη χειρίστηκε όπως όφειλε»

Το θέμα αυτό είναι μείζονος σημασίας για το ΠΑΣΟΚ καθώς αν ο ΣΔΟΕ είχε τη λίστα κανείς δεν θα είχε τη δυνατότητα να επιτεθεί πολιτικά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για κάτι που δεν τον αφορούσε. «Αυτό είναι μείζονος σημασίας πολιτικό και θεσμικό ζήτημα που εκθέτει βαρειά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνουν.

Το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος έδωσε άμεσα το αρχείο στο ΣΔΟΕ επέτρεψε «τη διερεύνηση της υπόθεσης, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς άλλων ότι το πρωτότυπο «χάθηκε» και αντίγραφο δεν διατηρήθηκε στο ΣΔΟΕ» τονίζουν.

«Το ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει και θα αποκαλύψει κάθε πολιτική συμπαιγνία και κάθε περίεργη δραστηριότητα που σχετίζεται με την υπόθεση της λίστας και χρησιμοποιήθηκε για να το πλήξει και κυρίως για να αποσιωποιηθούν τα όσα έγιναν, με συστηματικό και επίμονο τρόπο, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής την περίοδο 2011-2012.» σημειώνουν υποσχόμενοι αποκαλύψεις.

«Αυτοί που επιχείρησαν να καταστήσουν την λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» όχημα πολιτικής επίθεσης κατά του ΠΑΣΟΚ ας αντιληφθούν ότι για το σημερινό ΠΑΣΟΚ η υπόθεση αυτή ειναι μοχλός για την αποκάλυψη μιας άθλιας όψης της πολιτικής μεθοδολογίας που έσπευσαν να υιοθετήσουν οι εκφραστές του συντηρητικού ριζοσπαστισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έσπευσαν να υιοθετήσουν και συγκεκριμένα πρόσωπα.» δηλώνει το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ως η υπόθεση αντιστρέφεται.


mavrioxia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου