Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ο τύπος της Τρίτης 8/01/2013


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φυλακή και για χρέος 1.000 (!) ευρώ
Η εφημερίδα γράφει ότι "ιδιώνυμο αδίκημα που θα οδηγεί στη φυλακή θέλει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών το να χρωστάει κάποιος στην Εφορία (από φόρους και χαράτσια) ακόμα και το ποσό των 1.000 ευρώ".

ΕΘΝΟΣ: Αφησε ίχνη ο παραχαράκτης της λίστας
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " οι εξειδικευμένες γνώσεις των αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μένουν αναξιοποίητες, αν και είναι ο μίτος της Αριάδνης στον... λαβύρινθο της λίστας Λαγκάρντ. Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει ότι δεν κλήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Δικαιοσύνη".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επίδειξη ισχύος από Ισραήλ-Ρωσία πάνω από τα... κεφάλια μας!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "άσκηση της Ισραηλινής Αεροπορίας με 100 μαχητικά (!), ενώ καταφθάνει στο Αιγαίο ο Ρωσικός Στόλος από τα πέρατα της Γης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι αλλάζει στις μεταθέσεις των καθηγητών
Η εφημερίδα σημειώνει "με απόφαση του υφ. Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου, οι περιοχές μετάθεσης διευρύνονται στα όρια των παλιών νομών. Ανατροπές στην «επετηρίδα» παλαιών και νέων εκπαιδευτικών, «ενοποιούνται» ακόμα και νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα. Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει αιφνιδιαστικές αποφάσεις στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου για υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών".
ΕΣΤΙΑ: Αδιανόητες αδικίες στην φορολογία
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην Ελλάδα η Βουλή συνήθως παρακάμπτει την όποια αντισυνταγματικότητα και τα προβλήματα γεννώνται εκ των υστέρων. Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να κρίνη όταν οι νόμοι έχουν εν τω μεταξύ εξαρμοσθή. Φοβούμεθα ότι αυτό θα συμβή και με το παρόν φορολογικό νομοσχέδιο, αν ψηφισθή ως έχει από την Βουλή. Οι αδικίες είναι όντως αδιανόητες".
Η ΑΥΓΗ: Να σπάσει η ομερτά, να αποδοθεί δικαιοσύνη
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με δεδομένες τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά για τον ενταφιασμό της λίστας Λαγκάρντ, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητει να διερευνηθούν από Προκαταρκτική Επιτροπή τυχόν ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δημόσιο: Πώς θα μετακινηθούν 15.000 υπάλληλοι μέχρι τον Ιούνιο
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αρχή θα γίνει με τους 2.500 εργαζομένους που βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα και οι οποίοι αναμένεται να καταλάβουν τις νέες τους θέσεις μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ψάχνει ταίρι
Σύμφωνα με την εφημερίδα "συνέταιρο» να καθίσει μαζί του στο εδώλιο αναζητεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου φωτογραφίζοντας στην πραγματικότητα τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, καθώς στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη (στη ΝΕΤ) δήλωσε ότι «όποια έρευνα είχε ξεκινήσει επί δικής μου θητείας, μετά σταμάτησε»".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Δίνει Βενιζέλο ο Παπακωνσταντίνου
Η εφημερίδα γράφει ότι "παρότι απέφυγε να αναφερθεί στις υποψίες που έχει για το ποιος έκανε την αλλοίωση, ο Γ. Παπακωνσταντίνου «κάρφωσε» τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι συμφώνησε με τη διαπίστωση του Ιωάννη Διώτη πως η λίστα δεν μπορεί να αξιολογηθεί και, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ενημέρωσε τον αντικαταστάτη του στο υπουργείο, σχολίασε: «Γιατί δεν ρωτάτε αν εκείνος ενημέρωσε τον επόμενο;»".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Θύελλα διαρκείας για τη λίστα
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αναγκασμένη να κινηθεί στη στενωπό της λίστας Λαγκάρντ και της προκαταρκτικής επιτροπής για τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι η χώρα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δίμηνη, τουλάχιστον, περίοδο υψηλής πολιτικής έντασης, αφού η έρευνα της Βουλής θα διαρκέσει περίπου έως το τέλος Φεβρουαρίου".
Η ΝΙΚΗ: Μέγα κόλπο «κουρεύει» στεγαστικά έως 58,9%
Η εφημερίδα γράφει ότι "η πτώση της εμπορικής αξίας ευνοεί τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μειώνοντας το χρέος έως και 58,93%".
Ο ΛΟΓΟΣ: Αιτία πολέμου η παραπομπή Βενιζέλου
Σύμφωνα με την εφημερίδα "κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πάρτε μέτρα προστασίας του λαού μπροστά στην κακοκαιρία
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μπροστά στην επερχόμενη κακοκαιρία η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των λαϊκών οικογενειών, των αστέγων. Η συνδυασμένη κάλυψη των λαϊκών αναγκών για θέρμανση, φθηνή, επαρκή για την αντιμετώπιση του κρύου, ασφαλή για την υγεία και το περιβάλλον, με ταυτόχρονη αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας και μείωση της ενεργειακής εξάρτησης, είναι αναφαίρετο λαϊκό δικαίωμα, αντίστοιχο με την ανάπτυξη της παραγωγικότητας και τις δυνατότητες".
ΤΑ ΝΕΑ: Το στικάκι μίλησε!. Τι δείχνει η ημερομηνία «γέννησής» του
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άσο στο μανίκι των οικονομικών εισαγγελέων αποτελεί το στικάκι με τα ηλεκτρονικά αρχεία από τη λίστα Λαγκαρντ. «Το στικάκι μίλησε», έλεγα χθες δικαστικοί κύκλοι εξηγώντας ότι από το ίδιο το USB τεχνικά προκύπτει η ημερομηνία «γέννησής» του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς δεν έχουν καλέσει -μετά την «αυτοψία» στο στικάκι- συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου. Από την άλλη, οι συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που έχουν καταθέσει ως τώρα αρνούνται οποιαδήποτε γνώση σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ".
6ΜΕΡΕΣ: Μετωπική χωρίς έλεος
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με την κατάθεση της πρότασης κατά Βενιζέλου φουντώνει ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ Για τρία κακουργήματα ζητεί την παραπομπή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και για τέσσερα του Παπακωνσταντίνου. Ορισμένη αντίδραση από την Ιπποκράτους, που καταγγέλλει υπονόμευση της κυβερνητικής σταθερότητας".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μάχες, κόντρες και αποπομπές. Λίστα Λαγκάρντ και κόμματα
Η εφημερίδα γράφει ότι " τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και του Ευ. Βενιζέλου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε χτες την πρότασή του για την Προκαταρκτική σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να διερευνηθούν οι κατηγορίες της υπεξαγωγής εγγράφου από υπάλληλο, της απιστίας στην υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος. Για τον Γ. Παπακωνσταντίνου εκτός από τα προηγούμενα προσθέτει και την κατηγορία της πλαστογραφίας".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χειρόφρενο στα σχολικά λεωφορεία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Επιστολή... διαμαρτυρίας 7 ξένων εταιριών για ΑΠΕ
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την παρέμβαση του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων συγκυβέρνησης για την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα στα αιολικά συστήματα, όπου έχει διαταραχθεί τόσο λόγω της επιβολής έκτακτης εισφοράς όσο και των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργείας στο καθεστώς τραπεζικών εγγυήσεων των επενδύσεων, ζητούν με επιστολή τους επτά ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Εντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Γερμανίας, μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων, είναι στοχευμένη η διήμερη παρουσία του Αντ. Σαμαρά στο Βερολίνο, καθώς τόσο χθες με την ομιλία του στο δείπνο της εκδήλωσης του εκδοτικού ομίλου «Die Welt», όσο και σήμερα στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις του θα επιχειρήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της γερμανικής κοινής γνώμης διαβεβαιώνοντας για την απόφασή του να συνεχίσει απαρέγκλιτα το σταθεροποιητικό πρόγραμμα, να προωθήσει τις διαθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ανατροπή στις συναλλαγές επιχειρήσεων και εφορίας
Η εφημερίδα τονίζει ότι "εντυπωσιακές αλλαγές στις σχέσεις των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών με τις φορολογικές Αρχές επέρχονται με τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ), που αντικαθιστά τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων Απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση αποδείξεων λιανικής τα φυσικά πρόσωπα, των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγαθών και την παροχή υπηρεσιών, κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, δεν υπερέβησαν τις 10.000 ευρώ".
ΚΕΡΔΟΣ: Οδηγίες για τον νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης
Η εφημερίδα γράφει ότι "η κατάργηση του αναχρονιστικού Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, που για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε το 1952 (!), είναι πλέον γεγονός, πλην όμως η αντικατάστασή του από τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) γίνεται από την κυβέρνηση με πολλά κενά ερμηνειών, που χρήζουν νέων νομοθετικών διευκρινίσεων".
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου