Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Συνεδριάζει το μεσημέρι η ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ

Λίστα Λαγκάρντ, κομματικές και κυβερνητικές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ θα συζητηθούν σήμερα στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ στην Ιπποκράτους.
Τρία μηνύματα θα επιχειρήσει να περάσει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συγκαλώντας την Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του κόμματος στη μία το μεσημέρι στην Ιπποκράτους.
Στην ομιλία του εκεί, ο κ.Βενιζέλος αναμένεται :

- Να απαντήσει σε όλους όσοι τον «χτυπούν» προσωπικά με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, θα επιτεθεί για άλλη μια φορά με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας και σε όσα είπε από του βήματος της ΚΟ του κόμματός του χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν θα μείνει όμως μόνο εκεί. Αντίθετα, θα αναφερθεί με σκληρά λόγια στους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή, μετά και από τη δική τους χθεσινή πρωτοβουλία για κατάθεση έτερης πρότασης για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής που τον περιλαμβάνει.
- Να προσπαθήσει να βάλει τις βάσεις για τα επόμενα βήματα του κόμματος ως το συντακτικό του συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου. Επιτελείς της Ιπποκράτους αισιοδοξούν για την οργανωτική ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι το Συνέδριο θα μπορούσε να λειτουργήσει συσπειρωτικά για το κόμμα, τα οποία και δεν αποκλείεται να ενταθούν κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
- Να επιμείνει στην ανάγκη προσήλωσης του κόμματος στα κυβερνητικά του καθήκοντα. Μεταξύ αυτών, θα αναφερθεί στις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ σε νομοθετικό επίπεδο, στις επισκέψεις του ίδιου και αντιπροσωπείας του κόμματος στα υπουργεία, στο φορολογικό νομοσχέδιο και τις βελτιώσεις που προτείνει η Ιπποκράτους, σεβόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, στις προτάσεις του για την καλύτερη δυνατή λειτουργία και τον βέλτιστο συντονισμό της κυβέρνησης κ.ο.κ.
Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται ήδη και για το ταξίδι του στη Γερμανία, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Ιανουαρίου. Εκεί, θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με εκπροσώπους των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, ενώ δεν αποκλείεται να έχει επαφές και με στελέχη της κυβέρνησης.
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου