Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Αντιπαράθεση Βενιζέλου - Τσίπρα για τα αμυντικά σχέδια


Αντιπαράθεση Βενιζέλου - Τσίπρα για τα αμυντικά σχέδια
Μια αποστροφή του λόγου του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα. «Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπουργείο Αμύνης. Είναι δυνατόν να μην έχω; Πως πήγαινα στο ΝΑΤΟ, πως πήγαινα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος ενώ όταν ρωτήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τα διατηρεί στο αρχείο του απάντησε: «Για να κάνουμε το πραξικόπημα όταν θα πάρετε πλειοψηφία...»

Ακολούθησε η έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτό που με εξέπληξε ήταν η αναφορά ότι είναι απολύτως φυσιολογικό κάποιος ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός σε κρίσιμους τομείς είτε της οικονομίες, είτε της εθνικής άμυνας, να κρατά αντίγραφο κρίσιμων ζητημάτων στο προσωπικό του αρχείο, να μην το καταγράφει και να μην το επιστρέφει όταν τελειώνει η θητεία του. Ειλικρινά δεν το κατανόησα αυτό, για την φωτοτυπία των αμυντικών στοιχείων της χώρας από τη θητεία του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο άμυνας. Και ειλικρινά αυτό που πιο πολύ με εντυπωσίασε δεν ήταν τόσο η αναφορά, όσο το γεγονός ότι χειροκροτήθηκε σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Σε ποια ευρωπαϊκή άλλη χώρα θα ομολογούσε πρώην υπουργός ότι κατέχει στο αρχείο του στοιχεία φωτοτυπημένα της άμυνας, του αμυντικού χάρτη της χώρας και από κάτω το κοινό θα χειροκροτούσε».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος ζήτησε από τον ομόλογό του τού ΠΑΣΟΚ να του πει αν εννοούσε αυτό που είπε καθώς όπως σημείωσε, είναι παράλογο να διαθέτει τέτοιου είδους σχέδια εφόσον έχει φύγει από το υπουργείο Άμυνας.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου