Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Δημαιρεσίες αύριο στο δήμο Θεσσαλονίκης- Παράταση για τους αντιδημάρχους

Πίστωση χρόνου ακόμη ενός μήνα ζήτησε από την ηγετική ομάδα του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για να επιλέξει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν
τις αντιδημαρχίες μετά την κρίση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας». Σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε την απόφασή του να παρατείνει τη θητεία των σημερινών αντιδημάρχων για ακόμη έναν μήνα. Ο δήμαρχος χρειάζεται το χρόνο αυτό, για να μπορέσει να
διαχειριστεί τις πιέσεις που δέχεται κυρίως από τον Ανδρέα Κουράκη και τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, οι οποίοι υπήρξαν και οι συνιδρυτές της «Πρωτοβουλίας», να απομακρύνει από τα καθήκοντά του τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν.
Το μόνο που κατέστη σαφές από τη χθεσινή ομιλία του Γιάννη Μπουτάρη στην εκτελεστική επιτροπή είναι η εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του Παναγιώτη Αβραμόπουλου.
Στο μεταξύ, αυριο Κυριακή, ανήμερα των Φώτων θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα ειδικές συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων για την εκλογή των νέων προεδρείων τους. Στο δήμο Θεσσαλονίκης οι δημαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν στη 1 μετά το μεσημέρι. Όπως προβλέπεται, θα εκλεγούν χωριστά και με μυστική ψηφοφορία ο πρόεδρος από την παράταξη της πλειοψηφίας, ο αντιπρόεδρος από τη μείζονα αντιπολίτευση και ο γραμματέας από τις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Επίσης θα εκλεγούν με μυστική ψηφοφορία τα μέλη των δύο νευραλγικών επιτροπών -της επιτροπής ποιότητας ζωής και της οικονομικής επιτροπής- επάνω στις οποίες στηρίζεται εν πολλοίς η λειτουργία των ίδιων των δήμων.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου