Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

«Προαιρετικό» το πτυχίο για τους διοικητές νοσοκομείων μέχρι τις… 31 Μαρτίου

 
 
Μια «νέα» εποχή για τη διοίκηση του ΕΣΥ σηματοδοτεί το διάστημα μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου, καθώς κατά την χρονική αυτή περίοδο χαμηλώνει σημαντικά ο πήχης των τυπικών προσόντων που απαιτούνται για τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή από τον υπουργό

Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, το πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή τίτλος αντίστοιχος από εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού αναγνωρισμένος στη χώρα μας δεν είναι πλέον προαπαιτούμενο για όσους χρειαστεί να καταλάβουν θέση διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή σε νοσοκομείο του ΕΣΥ.

Επιπλέον, για τους επόμενους δύο μήνες, σύμφωνα με την τροπολογία, αναστέλλεται η ισχύς των διατάξεων του νόμου που ορίζουν ότι η θητεία των διοικητών είναι τριετής καθώς και ότι αυτοί θα υπογράφουν σύμβαση αποδοτικότητας στο πλαίσιο της διοίκησης του ΕΣΥ.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η αναστολή είναι αναγκαία αφενός για λόγους εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων, αφετέρου για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκρότησης της προβλεπόμενης Ειδικής Επιτροπής η οποία θα αξιολογεί τους αξιωματούχους και θα εισηγείται στον υπουργό τον διορισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου