Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Η μαύρη προφητεία του τελευταίου Πάπα


Η μαύρη προφητεία του τελευταίου Πάπα
Μελλοντολόγοι, ειδικοί σε θέματα εσωτερισμού, αριθμολόγοι. Ενας μεγάλος αριθμός μελετητών, περισσότερο ή λιγότερο αξιόπιστων, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας ύστερα από την ανακοίνωση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου. Το Διαδίκτυο πήρε φωτιά από τις προφητείες που εμφανίστηκαν ή επανεμφανίστηκαν στις σελίδες του. Είχε προβλεφθεί η παραίτηση; Θα έχει συνέπειες; Μήπως έρχεται το τέλος του κόσμου; 

Η προφητεία που προσελκύει περισσότερο την προσοχή είναι αυτή του Αγίου Μαλαχία, η οποία υποστηρίζει πως η εκλογή του διαδόχου του Βενέδικτου θα φέρει την καταστροφή της Ρώμης. Κατά τα γραμμένα του Αγίου, ο αποχωρών Ποντίφικας είναι ο προτελευταίος Πάπας. Θα τον διαδεχτεί ο τελευταίος, που θα ονομάζεται «Πέτρος ο Ρωμαίος», του οποίου το Ποντιφικάτο θα τελειώσει με την καταστροφή της πόλης και ίσως συμπέσει με το τέλος του κόσμου. Η προφητεία αυτή όμως θεωρείται από πολλούς ψεύτικη και γραμμένη το 16ο αιώνα από τον Ιταλό πλαστογράφο Αλφόνσο Τσεκαρέλι προκειμένου να επηρεάσει καρδινάλιους που συμμετείχαν στο κονκλάβιο του 1590.

Αλλοι θεωρούν ότι η προφητεία του Αγίου Μαλαχία μάλλον στην πραγματικότητα είναι τα λόγια του Νοστράδαμου, ο οποίος -μεταξύ άλλων- έχει προβλέψει ότι το τέλος του κόσμου συμπίπτει με την άνοδο στον παπικό θρόνο ενός μαύρου καρδιναλίου. Ως γνωστόν, στα φαβορί στην κούρσα της διαδοχής συγκαταλέγονται και δύο μαύροι καρδινάλιοι από την Γκάνα, που και οι δύο ονομάζονται Πέτρος: ο Πίτερ Τουρκσόν και ο Πίτερ Απία.

Εκτός όμως από τις προφητείες υπάρχουν και οι αριθμοί. Οι αριθμολόγοι επισήμαναν ένα μοναδικό και ανησυχητικό παραλληλισμό ανάμεσα στην ημερομηνία της επικείμενης παραίτησης και του τέλους του κόσμου. Προσθέτοντας τους αριθμούς της ημερομηνίας παραίτησης (28/02/2013) το άθροισμα είναι 18. Πρόκειται για το άθρροισμα των 6+6+6. Αφαιρώντας το σύμβολο της πρόσθεσης, προκύπτει το 666, δηλαδή ο αριθμός του σατανά, που, σύμφωνα με την Αποκάλυψη, θα σημάνει την αρχή του τέλος του κόσμου. 

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τον κεραυνό που έπληξε τον τρούλο του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η είδηση της παραίτησης, έχουμε έτοιμο το παζλ των «σημαδιών» για τα μελλούμενα.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου