Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΟΥΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ "ΥΦΑΔΙ" ΝΑΟΥΣΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΜΕΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο DOWN, η Θούλη Σιδηροπούλου, υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και Πρόεδρος Ομίλου για τις αρχές και τις αξίες της UNESCO στο Νομό Ημαθίας, επισκέφτηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου, το "Υφάδι" Νάουσας, Δημιουργικό Εργαστήρι για τα ενήλικα ΑΜΕΑ της Νάουσας και της γύρω περιοχής.
Απευθυνόμενη στην Πρόεδρο κυρία Ευγενία Ζάλιου μεταξύ άλλων τόνισε:
«Στα πλαίσια της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης δηλώνω ωσεί παρούσα και εσαεί εθελόντρια στους συμπολίτες μας με αναπηρία που δίνουν μία άνιση μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας, σε ένα περιβάλλον που τους προβάλλει διαρκώς εμπόδια.
Η κοινωνία, που δεν δημιουργεί συνθήκες για την άρση των κάθε είδους αποκλεισμών, που υφίστανται τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, είναι μια κοινωνία, που βρίσκεται σε  παρακμή. Είναι ο αρνητικός δείκτης του πολιτισμού μας.
Το «Υφάδι» λειτουργεί 11 ολόκληρα χρόνια χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Φίλων και την αγάπη των κατοίκων της Νάουσας, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. 
Όλα τα λειτουργικά του έξοδα καλύπτονται με τις συνεχείς προσπάθειες της ακούραστης Προέδρου του, κυρίας Ε. Ζάλιου και των μελών του Συλλόγου.
Ο εγκαταλελειμμένος από την πολιτεία χώρος των ενηλίκων ΑΜΕΑ, χρειάζεται την ευαισθησία, την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη, την στήριξη και την αγάπη όλων μας για να υπάρχει.
Η δικαιοσύνη, η ηθική και ο πολιτισμός της κοινωνίας μας προσδιορίζεται και πραγματώνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου