Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Βγαίνουν μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ... για τον Καραμανλή


Σε μεγάλη αναταραχή φαίνεται πως βρίσκεται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έπειτα από το άνοιγμα Τσίπρα προς τους καραμανλικούς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι διαφωνίες που είχαν κάποιοι με την τακτική Τσίπρα διατυπώθηκαν χτες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της

Γραμματείας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό-Κοινωνικό Μέτωπο. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αντίδραση εξαιτίας του γεγονότος πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενημέρωσε για τις εν λόγω κινήσεις.

«Εμείς μεγαλώσαμε μαθαίνοντας ότι ο Καραμανλής κατέστρεψε αυτόν τον τόπο με την πολιτική του και τις επιλογές του, είναι δυνατόν τώρα να ακούμε ότι ήταν ριζοσπαστικός στον συντηρητισμό του;», αναφέρει μέλος της Γραμματείας.


Μέλη του κόμματος από την άλλη έκαναν λόγο για «συμβολισμούς που παράγουν λάθος πολιτικά συμπεράσματα».


Επίθεση εξαπέλυσαν στον Αλέξη Τσίπρα και για τις στενές επαφές του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ιδρυμάτων του Γεράσιμου Αρσένη και του Ινστιτούτου Levy.


Ο κ. Σκουρλέτης απευθύνθηκε σε όσους διαφωνούν λέγοντας τους: «Τι θέλετε, επιτέλους; Να περιμένουμε μέχρι να αποφασίσουν οι συνιστώσες αν και πότε θα διαλυθούν;».


Kαι σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ένταση πυροδοτήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος εξαιτίας διαφωνιών για το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κ.κ. Λαφαζάνης και Νταβανέλλος έθεσαν ευθέως ζήτημα αλλαγής χρονοδιαγράμματος προς το τέλος του έτους και ενδεχομένως και πέραν αυτού του χρόνου, ενώ αντίθετα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για συνέδριο περί τα τέλη Ιουνίου.

karfi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου