Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Μάριος Κάρογιαν: Η Κύπρος δεν πρόκειται να είναι ο δούλος


Μάριος Κάρογιαν: Η Κύπρος δεν πρόκειται να είναι ο δούλος
Μ. Καρογιαν: «Δεν είμαστε το θύμα ενός ακήρυχτου πολέμου»
Η Κύπρος δεν έδωσε σε κανέναν το δικαίωμα να την χρησιμοποιήσει σαν πειραματόζωο, κάνοντας λόγο για «κούρεμα» των αξιών της Κύπρου. «Η ενέργεια του Eurogroup είναι ένας ωμός εκβιασμός που παίρνει χαρακτήρα βαρβαρότητας». «Απέναντι στην Ευρώπη της καταστροφής, εμείς αντιτείνουμε την Ευρώπη της ανάπτυξης», σημείωσε

«Η Κύπρος δεν πρόκειται να είναι ο δούλος του οποιουδήποτε. Είμαστε καταδικασμένοι να τα καταφέρουμε και να απορρίψουμε τον εκβιασμό της Ευρώπης», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Κάρογιαν από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

«Είναι πρωτόγνωρα και πρωτοφανή τα όσα διαμείβονται μετά τις εξελίξεις του Γιούρογκρουπ. Το ΔΗΚΟ τοποθετείται ξεκάθαρα σε κατηγορηματική απόρριψη του νομοσχεδίου. Το "όχι", δεν σημαίνει όχι στην άρνηση των μεταρρυθμίσεων για εξυγίανση των οικονομικών δεδομένων του τόπου», επεσήμανε.

«Το «όχι», μετατρέπεται σε ένα κοινό συμφέρον μιας ΕΕ που μπορεί να καταστεί ισχυρή και στην αρχή ενός κοινωνικού δικαίου. Αυτοί που μας επιβάλλουν σε αυτό το δίλημμα πρέπει να απαντήσουν γιατί μας τιμωρούν. Οι Κύπριοι δεν πρόκειται να αποτελέσουν εθελοντικά θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου», τόνισε.

Απαιτείται, είπε, μια εθνική ενότητα, μια κοινωνική συναίνεση και κοινή εθνική προσπάθεια. Απαιτείται ευφάνταστο συγκροτημένο σχέδιο που να στηρίζει τα συμφέροντα τόπου του λαού μας.

. Ο κ. Κάρογιαν είπε: «Ναι υπάρχουν χώρες που είναι έτοιμοι να στηρίξουν αυτήν τη χώρα, όπως και εμείς το κάναμε στο παρελθόν. Ναι έχουμε υποχρέωση να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο με φίλες χώρες, που μας στήριξαν στις δύσκολες στιγμές. Η επιβίωση αυτού του λαού είναι το πρώτιστο».

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου