Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αριστερό Ρεύμα κατά «Αυγής»: Η επιστολή στην εφημερίδα και η άμεση απάντηση


aristero-reuma-kata-aygis-i-epistoli-stin-efimerida-kai-i-amesi-apantisiΟ Νίκος Φίλης θα πρέπει να αναπήδησε στην καρέκλα του. Στην μακρά του πορεία ως στέλεχος και διευθυντής της «Αυγής» έχει δει και ακούσει πολλά, πιθανότατα όμως όχι κάτι σαν κι’ αυτό.Στα χέρια του κρατούσε μια επιστολή της Σόφης Παπαδογιάννη, ανερχόμενου αστεριού του «Αριστερού Ρεύματος» και μέλους της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένης με την αντιπολιτευόμενη
του Τσίπρα «Αριστερή Πλατφόρμα».    


Γιατί η κυρία Παπαδογιάννη καταχέριζε την «Αυγή» σε σχέση με το ρεπορτάζ της για τα όσα συνέβησαν στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα το βράδυ, υποστηρίζοντας ότι ήταν αβάσιμο και καταλογίζοντας εμμέσως πλην σαφώς στο κομματικό όργανο, ανευθυνότητα και υπονόμευση της δημόσιας εικόνας του κόμματος.

«Οι διαρροές προς τον Τύπο, συνήθως ψευδείς, από τις κλειστές κατά τ’ άλλα συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μέγιστη πολιτική ανευθυνότητα και τραυματίζουν σοβαρά τη δημόσια εικόνα και τη συνοχή του πολιτικού μας φορέα», αναφέρει στην επιστολή της η κυρία Παπαδογιάννη και προσθέτει: «Ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί, δε, το γεγονός πως ακόμα και η «Αυγή» φιλοξενεί ρεπορτάζ, όπως αυτό στο φύλο της 12ης Μαρτίου, το οποίο στηρίζεται σε διαρροές, οι οποίες μάλιστα δεν αποδίδουν ορθά και τις τοποθετήσεις στελεχών». 

Η επιστολή βρίθει αιχμών και ειρωνειών, απόδειξη του καλού κλίματος ανάμεσα στην πλειοψηφία και τη μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από τη φράση «από τις κλειστές κατά τ’ άλλα συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων» που υπονοεί ότι οι συνεδριάσεις είναι διάτρητες, υπάρχει και το «τα εκλεγμένα α εκλεγμένα με την Αριστερή Πλατφόρμα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε τις απόψεις μας... τονίζοντας την ανάγκη να ανακτηθεί η συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων και σημαντικών πολιτικών πρωτοβουλιών (προφανώς υπονοώντας ότι αυτή δεν υφίσταται).

Επί της ουσίας τώρα, η κ. Παπαδογιάννη αρνείται ότι η κριτική της «Αριστερής Πλατφόρμας» εστίασε κυρίως στο θέμα των πολιτικών συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης της Αριστεράς -  κάτι που είναι αλήθεια, αφορούσε και την ομιλία Τσίπρα στο Ίδρυμα Καραμανλή, τη συμμετοχή του στη διημερίδα της κυρίας Κατσέλη και την προβολή της διημερίδας μέσα από τις σελίδες της «Αυγής».

Σε ότι αφορά στο επίμαχο, στο ότι δηλαδή η μειοψηφία «καίγεται» για αναστολή του Συνεδρίου, η κ. Παπαδογιάννη τα επιβεβαιώνει πλήρως λέγοντας τα εξής: «Τέλος, σε ότι αφορά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θεωρούμε ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός στην πορεία του πολιτικού μας φορέα, υπογραμμίσαμε ότι το μείζον θέμα, από το οποίο θα κριθεί και η επιτυχία του, δεν είναι τόσο ο μήνας διεξαγωγής του, όσο η καλή προετοιμασία, η συντεταγμένη πορεία προς αυτό και κυρίως η ουσιαστική συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ευρύτερα του κόσμου της Αριστεράς σε ένα πλούσιο και δημιουργικό διάλογο.

Η σοβαρότητα του εγχειρήματος ίδρυσης ενός ενιαίου, μεγάλου, δημοκρατικού και πολυτασικού κόμματος της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν μας επιτρέπει διαδικασίες ενός συνεδρίου - express». 

Η «Αυγή» απάντησε με ύφος ανάλογο της επιστολής που δέχτηκε, ότι «δεν δημοσιεύει διαρροές ούτε λειτουργεί με τις αδράνειες του «κομματικού Τύπου».

Τονίζει δε ότι από την επιστολή της «συντρόφισσας Σ.Π. επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της εφημερίδας σχετικά με τον προβληματισμό της Αριστερής Πλατφόρμας για τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου». 

Το ότι στο ΣΥΡΙΖΑ πλέον «σκοτώνονται» και για το πώς παρουσιάζει τις ειδήσεις η εφημερίδα του κόμματος δείχνει πόσο τεταμένες  είναι οι σχέσεις ήδη μεταξύ μειοψηφίας και πλειοψηφίας. Η ένταση αναμένεται να ανέβει εν όψει συνεδρίου, άλλωστε η πειθαρχία που είναι απαραίτητη για τη συγκρότηση ενός ενιαίου κόμματος, είναι άγνωστη έννοια για όσους έχουν «άποψη» στο ΣΥΡΙΖΑ  Η ένταση αναμένεται να κορυφωθεί, όσο πιο κοντά έρχεται το συνέδριο

newpost Θέμης Δαγκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου