Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές: Εκτός οι ασυνεπείς


Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές: Εκτός οι ασυνεπείς
Όσοι στο παρελθόν είχα κάνει χρήση φορολογικών ρυθμίσεων και ήταν ασυνεπείς, θα βρεθούν εκτός της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία.
Μάλιστα, οι όροι για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα είναι αυστηροί, με υψηλά επιτόκια για όσους ενταχθούν και ποινές για όσους ξεχάσουν να πληρώσουν κάποια δόση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα εγκριθεί πιθανόν στην ερχόμενη εβδομάδα. 



Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα κλιμάκια έχουν λάβει στατιστικά στοιχεία από τις υπηρεσίες του υπουργείου για τους οφειλέτες που υπάγονται αυτή τη στιγμή σε ρυθμίσεις, ποιοι στο παρελθόν αγνόησαν τη ρύθμιση, καθώς και τα αποτελέσματα των εισπράξεων από τις παλαιότερες ρυθμίσεις που είχαν γίνει.

Αυστηροί όροι και ποινές για τους οφειλέτες


Εκτός των υψηλών επιτοκίων, σκληρές θα είναι και οι ποινές για όσους ''ξεχάσουν'' να πληρώσουν κάποια από τις δόσεις των οφειλών. Δεν θα βρεθούν απλώς εκτός ρύθμισης, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να ενταχθούν ξανά σε αυτήν.



Χάσμα τρόικας-υπουργείου Εργασίας



Μεγάλο παραμένει το χάσμα μεταξύ τρόικας και υπουργείου Εργασίας. Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ήταν ανυποχώρητο στις 36 μηνιαίες δόσεις μάξιμουμ και για τους οφειλέτες που θα κατορθώσουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών και όχι σε 60 δόσεις, όπως πρότεινε το υπουργείο Εργασίας και διοικητές των μεγάλων Ταμείων.



Οι συζητήσεις συνεχίζονται και σήμερα.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου