Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ελενα Ράπτη- Δελτίο Τύπου



Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, είναι μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Με την ιδιότητά της αυτή και ως μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών  Υποθέσεων, Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΣτΕ συμμετείχε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 στη σύσκεψη που είχε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος με την κ. Liliane Maury Pasquier, Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης fact finding  και με αντικείμενο την Ίση πρόσβαση στην Υγειονομική Περίθαλψη.
Μετά το τέλος της σύσκεψης η κ. Ράπτη ενημέρωσε την κ. Pasquier για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα ως συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στη χώρα μας και που αφορούν σε συναντήσεις και συνεργασίες με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Υπουργούς, Βουλευτές, τον Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, Περιφερειάρχες, Δημάρχους, ανεξάρτητες θεσμικές αρχές όπως ο Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθηγητές εγκληματολογικής ψυχολογίας, αθλητικές ομοσπονδίες όπως ο ΣΕΓΑΣ, ιστορικές ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, Εθελοντικά Κινήματα όπως ο Προσκοπισμός, κρατικά και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ακόμη την ενημέρωσε για την επικείμενη προβολή του τηλεοπτικού σποτ καθώς και για τις πρώτες εκδηλώσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί.
Στη συνέχεια στις 14:00 η κ. Ράπτη συναντήθηκε με το Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τον οποίο ενημέρωσε για την εκστρατεία «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» και την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται. Η κ. Ράπτη ζήτησε τη συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με σκοπό την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας μέσα από τους κόλπους της εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε ενδιαφέρον και ζήτησε να ακολουθήσει μια ακόμη συνάντηση με τον υπεύθυνο νεότητας της Αρχιεπισκοπής, ώστε να προσδιορίσουν μαζί κοινές δράσεις. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γ.Γ. της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος από την αρχή της εκστρατείας στηρίζει έμπρακτα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προσπάθεια ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση 
Τέλος στις 16:00 η κ. Ράπτη συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτα (Τάνια) Ιακωβίδου, την οποία ενημέρωσε για τις δράσεις του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον Τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των Παιδιών και ζήτησε τη συνεργασία της. Η κ. Ιακωβίδου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση της εκστρατείας «1 στα 5» και αποδέχθηκε με προθυμία την πρόσκληση.
Πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης, η κ. Ιακωβίδου έθεσε στην κ. Ράπτη το θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων ζητώντας τη συνδρομή και την κοινοβουλευτική στήριξη της βουλευτού. Η κ. Ράπτη από την πλευρά της δεσμεύτηκε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου