Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ COUNCIL FOR FOREIGN RELATIONS (CFR)



 
Σε πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν του η αποστολή του Council for Foreign Relations (CFR), η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, παρακάθισε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Τον κ. Βενιζέλο συνόδευαν ο Εισηγητής της Κ.Ο  του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας κ. Φίλιππος Σαχινίδης και η Γραμματέας του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ κ. Χριστίνα Μανωλοπούλου.


Αντικείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης που είχε ο Ευ. Βενιζέλος με τα μέλη της αντιπροσωπείας του CFR, με επικεφαλής τον πρέσβη κ. Richard Haas, ήταν η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, οι προοπτικές της κυβέρνησης συνεργασίας, η κρίση στην Ευρωζώνη, οι ευρωατλαντικές σχέσεις όπως εξελίσσονται στο πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης. Επίσης, ο ρόλος του ΔΝΤ, ο παραλληλισμός ανάμεσα στο ρόλο του ΝΑΤΟ και το ρόλο του ΔΝΤ σε σχέση αφενός μεν με την πολιτική ασφάλειας και άμυνας, αφετέρου δε με την οικονομική και νομισματική πολιτική και το ευρύτερο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας.

Ο Eυ. Βενιζέλος στην αρχή της τοποθέτησής του εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τα χθεσινά δραματικά και προκλητικά γεγονότα στη Βοστώνη και διατύπωσε τα αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης του ελληνικού λαού προς τον αμερικανικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου