Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Με άνοδο 6% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με άνοδο  6% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών Tην άνοδο την χρωστούσε η αγορά εδώ και μερικές εβδομάδες. Τα μέτρα είχαν ψηφιστεί, η δόση εξασφαλισμένη, η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ προχώρησε, ενώ ΔΝΤ και Γερμανία δίνουν την μεγαλύτερη επιβράβευση για τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας. Όλα τα παραπάνω δεν είχαν αποτυπωθεί στο ταμπλό, πέραν των κερδών στις τράπεζες εν όψει
των αυξήσεων κεφαλαίου.
Σήμερα, όμως, η άνοδος ήταν ισχυρή σε συνδυασμό με το καλό κλίμα που θέλουν οι τράπεζες, αλλά και τα κέρδη που καρπώνονται hedge funds.

Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά ξεπεράστηκαν και οι 1050 μονάδες. Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1043,28 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 6,06 %.

Σήμερα η αγορά ξεπέρασε με ευκολία τις 1050 μονάδες καθώς εκτός από τις τραπεζικές μετοχές που συνέχισαν τα υπερκέρδη, στο παιχνίδι μπήκαν και funds από τις ΗΠΑ τα οποία δίνουν εντολές αγοράς σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια. Ισχυρή άνοδο κατέγραψε και η ΕΧΑΕ η οποία θα δρέψει τα οφέλη από τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Με άνοδο 27% η Εθνική Τράπεζα, 25% η Τράπεζα Πειραιώς και 21% η Eurobank. Πάνω από 9% τα κέρδη στα Σωληνουργεία και άνω του 7% για την ΔΕΗ και Ελλάκτωρ. Με κέρδη 8,23% και ο Μυτιληναίος που συγκεντρώνει εντολές αγοράς. Στα 168,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές με πακέτα 16,1 εκατ. ευρώ
politikoi.com


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου