Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Γιάννης Βούρος νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ


Ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος, ορίστηκε την Τετάρτη νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ), με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα.
Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο 16ος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ (από την ίδρυσή του το 1961) και αναλαμβάνει τη θέση την οποία μέχρι την περασμένη εβδομάδα κατείχε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χατζάκης παραιτήθηκε από τη θέση του -η θητεία του έληγε τυπικά στα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου- προκειμένου να αναλάβει την
καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Χατζάκης επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη όπου σκηνοθετεί για το ΚΘΒΕ την παράσταση Ειρήνη του Αριστοφάνη.
Η… ειρήνη επιστρέφει και στα παρασκήνια του ΚΘΒΕ όπου κάποιοι από τους ηθοποιούς κατέβασαν χθες, Τρίτη, πανό στο οποίο έγραφαν «Τρικούκη φύγε τώρα» (αναφερόμενοι στον πρόεδρο του Δ.Σ. Θ.Τρικούκη).
Το πανό αντικαταστάθηκε με ένα άλλο (με κόκκινα αυτή τη φορά γράμματα κι όχι μαύρα), στο οποίο αναγράφεται: «Σωτήρη Χατζάκη ευχαριστούμε για όσα έκανες» .
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη, η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των ηθοποιών διαχωρίζει -αν όχι τη θέση- «την αισθητική των μελών της με την κίνηση αυτή μερίδας ηθοποιών».
«Σε σχέση με την αυθαίρετη κίνηση μερίδας ηθοποιών οι οποίοι ανάρτησαν ευχαριστήριο πανό προς τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή, η αντιπροσωπευτική Επιτροπή των ηθοποιών του ΚΘΒΕ οφείλει να δηλώσει πως “Υπερβολές αυτού του τύπου έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την αισθητική μας και τις αρχές μας. Αυτή καθεαυτή η πράξη υποβαθμίζει το μέγεθος της εκτίμησης στο πρόσωπο του απερχόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή”» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Στην ίδια ανακοίνωση οι ηθοποιοί σπεύδουν παρ΄ όλα αυτά να διευκρινίσουν ότι η αντίρρηση «σε αυτόν τον πομπώδη τρόπο έκφρασης δεν συνεπάγεται διαφορετικά συναισθήματα από μεριάς μας απέναντι στο Σωτήρη Χατζάκη».
Τις επόμενες μέρες αναμένεται και η ανακοίνωση της σύνθεσης του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου του ΚΘΒΕ καθώς η θητεία του απερχόμενου έληξε στις 28 Μαΐου.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου