Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Οι υποχωρήσεις του Σαμαρά και το τηλεφώνημα στον Βενιζέλο

oi-ypoxwrhseis-toy-samara-kai-to-thlefwnhma-ston-benizelo
Αχτίδες φωτός για δυνατότητα εξεύρεσης λύσης έβλεπε και η Ιπποκράτους μετά την πολύωρη συνεδρίαση των τριών πολιτικών αρχηγών. 
Ως εκ τούτου κοινή εκτίμηση είναι πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο των εκλογών.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τις δημόσιες δηλώσεις του κάλεσε στο γραφείο του, τούς επιτελείς του κόμματος, ωστόσο απέφυγε να τούς μεταφέρει λεπτομέρειες της "δύσκολης" σύμφωνα με τον ίδιο συζήτησης που είχε
προηγηθεί στο Μαξίμου.
Άφησε όμως με τον τρόπο του να εννοηθεί ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και ότι έχουν γίνεται σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, κοινώς ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε σε σημαντικές υποχωρήσεις προς τους δύο εταίρους κυρίως σε ό,τι αφορά την λειτουργία της κυβέρνησης.
Για το θέμα της ΕΡΤ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν απόψε και όπως έγινε σαφές από τις δηλώσεις Βενιζέλου και Κουβέλη θα αφορούν πλέον την εθνική δημόσια ραδιοτηλεόραση, την ενεργοποίηση των συχνοτήτων και την εκπομπή προγράμματος. Η συζήτηση δεν κατέληξε στο θέμα των εργαζομένων. Στο σημείο αυτό φαίνεται πως θα υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Γι' αυτό και τα ζητήματα αιχμής όπως όλα δείχνουν μεταφέρονται στην κουβέντα που αφορά τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός φάνηκε ότι έκανε χθες χειρονομίες καλής θέλησης προς τους δύο εταίρους. Οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν όμως σήμερα.
Να σημειωθεί ότι αργά χθες το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος δέχτηκε νέο τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά ο οποίος όμως εμφανιζόταν ως τότε αμετακίνητος στις απόψεις του. Επρόκειτο για μία επίπονη συνομιλία καθώς και ο κ. Βενιζέλος ήταν «απόλυτος» ζητώντας από τον κ. Σαμαρά να κάνει και άλλα βήματα.
Το απόγευμα συνεδριάζει από κοινού η κοινοβουλευτικη ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ενημερωθούν από τον κ. Βενιζέλο για τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις
Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου