Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Καταστροφικό χαλάζι έπληξε Ημαθία και Πέλλα


Πολύ μεγάλες είναι
οι καταστροφές σε Πέλλα, αλλά και Ημαθία από τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα. Οι αγρότες της περιοχής παρομοιάζουν το μέγεθος του χαλαζιού που έπεσε στην περιοχή με «μανταρίνι» ή «μπάλα του τένις»!
Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και κράτησε για περίπου ένα τέταρτο της ώρας καταστράφηκαν τεράστιες εκτάσεις με δεντροκαλλιέργειες, κυρίως ροδακινιές,
κερασιές, αλλά και χωράφια με κηπευτικά, με αποτέλεσμα οι αγρότες των δύο νομών να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς μόλις λίγες μέρες πριν ξεκίνησε η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών επιτραπέζιου ροδάκινου, ενώ σε πολλές περιοχές είναι σε εξέλιξη η συγκομιδή των κερασιών.
Οι μεγαλύτερες καταστροφές από τις πρώτες εκτιμήσεις εντοπίζονται στην αγροτική «ζώνη» που εκτείνεται από τη Σκύδρα, τη Νάουσα, τη Βέροια και φθάνει έως και την Κουλούρα, ενώ οι παραγωγοί κάνουν λόγω για ολοκληρωτική καταστροφή και για σαρωτικό «χτύπημα» σε χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μέσα στην πόλη της Νάουσας, αλλά και στα γύρω χωριά του κάμπου για περίπου μισή ώρα έπεφτε χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου