Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Πρόταση νόμου για αλλαγή εκλογικού νόμου καταθέτει το ΠΑΣΟΚ

Πρόταση νόμου για αλλαγή εκλογικού νόμου καταθέτει το ΠΑΣΟΚΗ εποχή δεν προσφέρεται για εύκολα και μεγάλα λόγια. Η κυβέρνηση συνεργασίας είναι ευκαιρία να γίνουν και θεσμικές αλλαγές. Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει αύριο πρόταση νόμου για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Πυρήνας και φιλοσοφία είναι η απλή αναλογική, ώστε να αλλάξει η κουλτούρα των αυτοδύναμων-παντοδύναμων πρωθυπουργών. Οι εποχές έχουν αλλάξει, πρέπει
να αλλάξουν και οι πολιτικές πρωταγωνιστές. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν το κατάλαβε και από μέρος της λύσης έγινε μέρος του προβλήματος.
Ο πρωθυπουργός θα καταλάβει άμεσα ότι λύση με αυτόν μέσα δεν μπορεί να δοθεί. Αν θέλει η χώρα να αποφύγει τις εκλογές, θα πρέπει να κάνει στην άκρη και να σχηματιστεί μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις και θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα. Ώστε να βγει η Ελλάδα πραγματικά από την κρίση. Με στέρεα θεμέλια και όχι με νούμερα στατιστικών μεγεθών ή επικοινωνιακά σχήματα, τα οποία μπορεί να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ θα δίνει έμφαση στις συνεργασίες κομμάτων, οι οποίες θα μπορούν να παίρνουν και μπόνους, ώστε να σχηματίζονται βιώσιμες κυβερνήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου