Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Β. Βενιζέλος προς Α. Σαμαρά: Άνοιξε τη ΝΕΤ διαφορετικά δεν υπάρχει κυβέρνηση


88025-venizelos_samarasΈνα απίστευτο παρασκήνιο με πιέσεις και πόλεμο νεύρων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες με αφορμή το κλείσιμο της ΝΕΤ μετά την απόφαση του κ. Σαμαρά. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έδωσε με την ομιλία του στη βουλή, το στίγμα  που θα ακολουθήσει στη συνάντηση τη Δευτέρα το απόγευμα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ,  ενώ μέχρι τότε οι βασικοί του συνεργάτες διαρρέουν σε όλους τους τόνους ,  ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν
αστειεύεται.
Η ο Σαμαράς θα κάνει πίσω και θα ανοίξει την δημόσια τηλεόραση, η δεν θα υπάρξει κυβέρνηση, είναι θέμα δημοκρατίας, λειτουργίας του πολιτεύματος κανόνες συμπεριφοράς ανάμεσα σε μια τρικομματική κυβέρνηση, διαμηνύουν προς όλους τους αποδέκτες.
Οχι μόνο στην Ιπποκράτους, αλλά παντού, όπου και να βρεθεί ο κ. Βενιζέλος όλοι το ίδιο του λένε: μην κάνεις πίσω, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένας απο τα δεκάδες εκατοντάδες τηλεφωνήματα στο ΠΑΣΟΚ που λένε το ίδιο. Φυσικά στο ίδιο κλίμα βρίσκονται και τα στελέχη του. Ολοι του επισημαίνουν ότι είναι η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ να δείξει ότι δεν είναι ίδιο με τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ.
Έτσι ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται απόλυτα σίγουρος για την τακτική του πηγαίνοντας στον κ. Σαμαρά με το εξής αίτημα: άνοιξε την ΕΡΤ γιατί αλλιώς θα πάμε σε εξελίξεις. Και όταν αναφέρει περί εξελίξεων ο κ. Βενιζέλος δεν εννοεί ότι θα τις προκαλέσει ο ίδιος, αλλά με ευθύνη του πρωθυπουργού θα προκηρυχθούν εκλογές και όχι με δική του ευθύνη. Άλλωστε όπως υπονοεί, Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το κόμμα που ρίχνει κυβερνήσεις, όταν το λέει αυτό ξέρει γιατί το επισημαίνει.  Αναρωτιούνται μάλιστα αν τις εξελίξεις αυτές τις εξωθεί στα άκρα ο κ. Σαμαράς αφού όπως λένε διαθέτει εμπειρία και δεν μπορεί να κάνει τέτοια μεγάλα λάθη: Έχει διαχειριστεί μεγάλες κρίσεις, την εποχή ακόμη με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και επομένως δεν δικαιολογείται να μην γνωρίζει ποιες είναι οι συνέπειες σε μια κοινωνία όταν απρόκλητα κατεβάσεις τους διακόπτες και ρίχνεις μαύρο στις οθόνες.
e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου