Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

H OMIΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ


Η αντίθεση μνημόνιο – αντιμνημόνιο έχει ξεπεραστεί πλέον οριστικά, τόνισε στην ομιλία με την οποία έκλεισε τον κύκλο των τοποθετήσεων στο 9ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα για ενότητα της Κεντροδεξιάς με άξονα το όραμα της «Νέας Ελλάδας», ενώ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ως φορέα μιζέριας και

μίσους.
«Ήμαστε οι πρώτοι που είπαμε ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, αποδείχτηκε και σήμερα προσπαθούμε να απεγκλωβιστούμε από ΤΑ μνημόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Προσδιόρισε δε ως εχθρούς της ΝΔ τους «κολλημένους στα ιδεολογήματα του χθες», όσους «θέλουν να προστατεύσουν όσα η ΝΔ θέλει να αλλάξει», καθώς και τους «αθεράπευτα λαϊκιστές».
«Εχθροί μας είναι οι κάθε είδους ακραίοι και οι φανατικοί του χθες», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, καλώντας μέλη και στελέχη της ΝΔ να ανοίξουν τις οργανώσεις του κόμματος και να εντάξουν σε αυτές όλους όσους επιθυμούν να ενωθούν υπό τη σκέπη του οράματος της «Νέας Ελλάδας».
Ο κ. Σαμαράς άφησε αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα της μείζονος, στο θέμα του αγωγού TAP, την επιτυχία της επιλογής του οποίου επιχείρησε, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, να υποβαθμίσει.
«Κάνουν τη μιζέρια τους πολιτική, εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να σπάσουμε αυγά», υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ, αναφερόμενος έμμεσα στο ζήτημα της ΕΡΤ.
«Το 2012, στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η Νέα Ελλάδα δε θα είναι όραμα, θα είναι πραγματικότητα», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πλέκοντας το εγκώμιο της νεολαίας της ΝΔ, ΟΝΝΕΔ, και των μελών της, κάλεσε τους συνέδρους να εμπνευστούν από την ελληνική σημαία, την οποία χαρακτήρισε σύμβολο ενότητας.
Την ομιλία του κ. Σαμαρά θα ακολουθήσει η εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος από το σώμα των συνέδρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου