Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να επαναλειτουργήσει η ΕΤ3

"Στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές, ο τεχνολογικός εξοπλισμός αλλά καιτο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό για την άμεση λειτουργία του περιφερειακού, πανελλαδικής εμβέλειας καναλιού, καθώς και των ραδιοφωνικών σταθμών". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης, για την επαναλειτουργία της ΕΤ3. Σε ανακοίνωση τονίζεται: "Τα ζητήματα ενημέρωσης και επικοινωνίας είναι πάντοτε σημαντικά. Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη περίοδος και αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία και σημασία. Είναι εξίσου σημαντικό και για αυτό το λόγο, να υπάρξει άμεσα πραγματική επαναλειτουργία του φορέα της δημόσιας Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης και των Πολυμέσων με αντικειμενικότητα και ουσιαστική πληροφόρηση. Αποκομματικοποιημένου, ανεξάρτητου, σύγχρονου, διαδικτυακού, διαδραστικού, ποιοτικά αναβαθμισμένου, αξιοποιώντας τους έλληνες δημιουργούς και παραγωγούς.
Αποκλείοντας όλα εκείνα τα αρνητικά χαρακτηριστικά της αδιαφορίας και της κομματικοποίησης του παρελθόντος. Αξιοποιώντας τα θετικά στοιχεία της εμπειρίας και των καλών πρακτικών ώστε να δημιουργηθεί ένας φορέας αξιόπιστος, πλουραλιστικός, που θα μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά στη νέα εποχή. Ένας φορέας με διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και αξιοκρατία στο ανθρώπινο δυναμικό, που θα παρέχει ενημέρωση, πολιτισμό, ψυχαγωγία με ποιότητα σε ανταγωνιστικό κόστος.
Στο πλαίσιο αυτό προκύπτει η ανάγκη, όπως άλλωστε είχε προταθεί και με το σχέδιο Αλιβιζάτου, δημιουργίας πανελλαδικού, περιφερειακού καναλιού, με έμφαση στην ενημέρωση από τη περιφέρεια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον αγροτικό τομέα. Ενισχύοντας παράλληλα, με διοικητική αναδιοργάνωση και εξορθολογισμό το σημαντικό ρόλο των περιφερειακών ραδιοφώνων. Αξιοποιώντας τα πολυμέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Προφανές είναι ότι στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές, ο τεχνολογικός εξοπλισμός αλλά και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό για την άμεση λειτουργία του περιφερειακού, πανελλαδικής εμβέλειας καναλιού, καθώς και των ραδιοφωνικών σταθμών. Ζητούμε από τους αρμόδιους υπουργούς να πράξουν άμεσα τα αυτονόητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου