Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ισπανία: Στους 77 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου




Ισπανία: Στους 77 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένουΤουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 143 τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που σημειώθηκε χθες βράδυ στη βορειοδυτική Ισπανία, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το δικαστήριο της περιφέρειας της Γαλικίας.


Οι διασώστες ανέσυραν 73 πτώματα από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας, ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 20:42, ενώ σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η αιτία παραμένει άγνωστη.

Ο ισπανικός τύπος «προκρίνει» την υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο ως το πιθανότερο αίτιο της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

«Η μεγάλη ταχύτητα σε μια στροφή, μια πιθανή αιτία του δυστυχήματος», έγραψε η μεγάλη καθημερινή εφημερίδα της Ισπανίας, El Pais.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι πρόκειται να επισκεφθεί το σημείο του εκτροχιασμού, στις παρυφές της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα την Πέμπτη το πρωί, ανέφερε επίσης η εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Μαδρίτη.

«Ο Ραχόι βρίσκεται σε έκτακτη σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Δημοσίων Έργων. Θα επισκεφθούν την περιοχή το πρωί », συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος στη Μαδρίτη.

Ο πάπας Φραγκίσκος που βρίσκεται στο πλαίσιο πολυήμερης περιοδείας στη Βραζιλία και ενημερώθηκε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη βόρεια Ισπανία, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τα θύματα και τις οικογένειες τους.

Στο τραίνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαδρίτη-Φερόλ επέβαιναν περίπου 218 άτομα. Οι περισσότεροι επιβάτες του τρένου κατευθύνονταν στη Γαλικία προκειμένου να λάβουν μέρος στην πρώτη ημέρα του μεγάλου φεστιβάλ του Σαντιάγκο. Όπως είναι φυσικό μετά την τραγωδία όλες οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου