to-pasok-karfwnei-ton-giannh-stoyrnara
Τρία καρφιά έκρυβε η παρέμβαση του Φίλιππου Σαχινίδη στην διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής για τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Καταρχήν ο Σαχινίδης (εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά) εγκάλεσε με κομψό τρόπο τον υπουργό Οικονομικών γιατί
απουσίαζε από την συνεδρίαση.
«Καλώ τον απόντα υπουργό με την ιδιότητα του καθηγητή των μακροοικονομικών, να συμμεριστεί, όχι τις προσωπικές μου επιφυλάξεις, αλλά τον διάχυτο προβληματισμό των πολιτών που ακούνε για παράδεγιμα ότι σήμερα συζητάμε για μία ακόμη φορά ένα φορολογικό νομοσχέδιο, όταν την ίδια στιγμή από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού καταγράφεται υστέρηση εσόδων έναντι των τεθέντων στόχων» είπε ο Λαρισαίος πολιτικός.
Ακολούθως άφησε αιχμές για τις ρυθμίσεις επί των ληξιπρόθσεμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων τονίζοντας ότι πολλοί λίγες πολίτες έχουν κάνει χρήση κάτι που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα ως προς την επίτευξη των στόχων. Συνέστησε όμως στον κ. Στουρνάρα στις συζητήσεις με την τρόικα να διεκδικήσει την τροποποίηση των ρυθμίσεων.
Το τρίτο καρφί σχετιζόταν με την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Για το θέμα αυτό  Φ. Σαχινίδης διαπίστωσε με νόημα πως στις περιοχές της χώρας όπου ισχύουν ούτως ή άλλως χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές υπάρχει υψηλή παραβατικότητα που δεν δικαιολογεί την αισιόδοξη προσέγγιση για αύξηση των εσόδων...
 Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου