Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει από κοινού για σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Την απεργία στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).
Σύσκεψη

Τα... φώτα πορείας στον αναπροσανατολισμό του ΕΣΥ, όπως προσδιορίζεται από τον υπουργό Υγείας η αλλαγή χρήσης ορισμένων δημόσιων νοσοκομείων, θα δώσει άμεσα το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».
Το νοσοκομείο της βορειοανατολικής Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο Υγείας υπό τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. O διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η διοικητής του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» έλαβαν την εντολή να εκπονήσουν -με ταχείς ρυθμούς- επιχειρησιακό σχέδιο για τη νέα «μορφή» και λειτουργία του «Αμαλία Φλέμινγκ».
Βάσει των σχετικών εισηγήσεων το νοσοκομείο των 270 κλινών και των 700 εργαζομένων ενδέχεται να μετατραπεί σε Κέντρο Αποκατάστασης, ενώ προβλέπεται να παραμείνουν ενισχυμένα τα Εξωτερικά Ιατρεία υποστηρίζοντας τόσο το Σισμανόγλειο όσο και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.
Εν τω μεταξύ, εκτός ΕΣΥ τέθηκαν 20 γιατροί με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη. Oι 20 λειτουργοί του Ιπποκράτη τέθηκαν σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία που εκκρεμεί εις βάρος τους, από το αποτέλεσμα της οποίας θα εξαρτηθεί και το μέλλον τους στο σύστημα δημόσιας υγείας.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου