Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΓΑΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ


Μπορεί σε λίγες ημέρες να κλείνει τα 83 του χρόνια, ωστόσο ο πασίγνωστος επενδυτής και για πολλούς “δεξιοτέχνης κερδοσκόπος”, οδεύει ολοταχώς για τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό της καλής του και κατά 41 χρόνια μικρότερής του, Ταμίκο Μπόλτον.
Οι γάμοι του δισεκατομμυριούχου είχαν προαναγγελθεί ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και πέρασε στο δάχτυλο της
αγαπημένης του το δαχτυλίδι των αρραβώνων. Η τελετή, σύμφωνα με το newmoney.gr, θα γίνει τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη και οι μελλόνυμφοι έχουν αρχίσει δη να στέλνουν προσκλήσεις στους εκατοντάδες προσκεκλημένους. Το ζευγάρι έχει μάλιστα ζητήσει από τους καλεσμένους να μην φέρουν δώρα, αλλά να διαθέσουν το προβλεπόμενο ποσό σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Ο Τζορτζ Σόρος έχει στο ενεργητικό του άλλους δύο γάμους, πέντε παιδιά και πολλά εγγόνια. Ωστόσο, παραμένει αμετανόητος, αφού καθώς φαίνεται, στο πρόσωπο της κατά πολύ νεότερής του δασκάλας της γιόγκα βρήκε για άλλη μια φορά “το άλλο του μισό”.
Ο Σόρος που έγινε γνωστός ως ο άνθρωπος που “γονάτισε την Τράπεζα της Αγγλίας και ζάμπλουτος σπεκουλάροντας τότε στην κατάρρευση της στερλίνας το 1992, (κέρδισε τότε 1 δισ. δολάρια), γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1930 στη Βουδαπέστη και το πραγματικό του όνομα είναι Γκιόρκι Σβαρτς. Έζησε από πρώτο χέρι τη φρίκη του ναζισμού αφού προέρχεται από οικογένεια Εβραίων. Αργότερα, διέφυγε με πλαστή ταυτότητα στη Βρετανία και κατόπιν στις ΗΠΑ όπου δούλεψε ως αχθοφόρος και σερβιτόρος, μεταξύ άλλων, προτού καταλήξει χρηματιστλης της Wall στη δεκαετία του '50.
Σήμερα, είναι ο πρόεδρος του Soros Fund Management και του Ινστιτούτου Ανοιχτής Κοινωνίας, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. Στήριξε οικονομικά την πτώση του ανατολικού μπλοκ και έδωσε τη μεγαλύτερη στην ιστορία επιχορήγηση στηνηπειρωτική Ευρώπη για τη σύσταση του Πανεπιστημίου Κεντρικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι γνωστός για τις προσπάθειές και τις δωρεές του για τον σκοπό της μη-επανεκλογής του Τζορτζ Μπους το 2004. Έχει ιδρύσει το Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου