Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ «Είμαστε έτοιμοι για εκλογές»


Κωνσταντινόπουλος
 Την απάντησή του στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος σε δημόσιες τοποθετήσεις του δηλώνει πως «το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του»   ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ και νέος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπογραμμίζει πως «οι κύκλοι των κομμάτων δεν κλείνουν με μία δήλωση…και πόσο μάλιστα εκείνων οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην παράταξη» και αφήνει
ανοικτό η Χαριλάου Τρικούπη να γυρίσει την πλάτη στο σημερινό δήμαρχο και να μην τον υποστηρίξει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. «Το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη θα αξιολογήσει και θα κρίνει τι πρέπει να κάνει. Άλλωστε, συνδετικός κρίκος της κεντροαριστεράς είναι ο διάλογος. Όχι όμως αόριστα αλλά συγκεκριμένα, με προτάσεις και με ανάληψη ευθυνών.  Ας μιλήσουμε για την κεντροαριστερά που έχει προτάσεις, μιλάει με ευθύνη και δημιουργεί προοπτικές» λέει.
 Θεωρεί πως είναι μονόδρομος για το κόμμα «να αναδειχθεί η νέα πολιτική γενιά στο ΠΑΣΟΚ μέσα από πολιτικές διαδικασίες» και ότι «η παράταξη δεν έχει περιθώρια για απολίτικες συγκρούσεις» μεταξύ παλαιών και… νεότερων στελεχών της. Αποφεύγει ωστόσο να τοποθετηθεί δημόσια για τον Γιώργο Παπανδρέου, τις άδειες που λαμβάνει και τις… διακοπές του, που πρόσφατα βρέθηκαν στο επίκεντρο αρνητικών δημοσιευμάτων. «Ως Εκπρόσωπος Τύπου δεν σχολιάζω πράξεις και δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ» λέει. Αφήνει ανοικτό δε, το ενδεχόμενο να υπάρξει «κομματική» τιμωρία όσων καταχράστηκαν τα ταμεία του κόμματος με αποτέλεσμα να εκτινάξουν το χρέος στα 130 εκατομμύρια ευρώ. «Το πόρισμα θα ανοιχθεί κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου όπου και θα ληφθούν οι αποφάσεις» τονίζει.
 Η δουλειά ενός… εκπροσώπου Τύπου
 Ο Αρκάς βουλευτής που τοποθετήθηκε με απόφαση Βενιζέλου στη θέση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την μετατροπή της κυβέρνησης από τρικομματική σε… δικομματική μιλά και για τα νέα του καθήκοντα. «Προσπαθώ σιγά-σιγά να μπω στο νέο πρόγραμμα. Σίγουρα έχω περισσότερη δουλειά και απαιτείται περισσότερος χρόνος αλλά είναι μεγάλη πρόκληση και τιμή να εκπροσωπώ την παράταξή μου. Ελπίζω να τα καταφέρω».
 Πιστεύει πως η επιστροφή στη Χαριλάου Τρικούπη «έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία αυτή τη στιγμή». «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στις ρίζες του» αναφέρει και συμπληρώνει ότι «θα ήταν όχι μόνο οικονομικώς ανέφικτο αλλά και σαφώς υποκριτικό, εάν – στο πλαίσιο που το ΠΑΣΟΚ συν-επιχειρεί την εξυγίανση και τον οικονομικό εξορθολογισμό της χώρας – δεν κάναμε πρώτοι εμείς την προσπάθεια να διαχειριστούμε ορθά τα οικονομικά μας και να βρούμε την αιτία της τωρινής δυσπραγίας».
 Μέτρα, ΕΡΤ και εκλογές
 Αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων πρόσθετων μέτρων ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία. Η πίεση θα φέρει πολιτική αστάθεια στη χώρα και αυτό πρέπει να το καταλάβουν εγκαίρως οι εταίροι μας. Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, στήριξη της επιχειρηματικότητας και άμεσα προγράμματα απασχόλησης για τους νέους και τις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο». Και συμπληρώνει «σε κάθε περίπτωση, η ασάφεια γύρω από την εκταμίευση της κάθε δόσης και ο σχετικός πανικός που προκαλείται στον κόσμο κάθε φορά που έρχεται η τρόικα, δεν βοηθάει ούτε την προσπάθεια της χώρας και τις διαπραγματεύσεις, αλλά ούτε και την εικόνα της Ευρωζώνης. Η ελληνική κοινωνία έχει κάνει μεγάλες θυσίες και περιμένουμε τη στήριξη των εταίρων μας».
 Ο ίδιος επιμένει πως η στήριξη της κυβέρνησης από την πλευρά του Κινήματος την ώρα που ο Φώτης Κουβέλης αποφάσισε την απομάκρυνση της Δημοκρατικής Αριστεράς από τη συγκυβέρνηση «προσέφερε σανίδα σωτηρίας στη χώρα και όχι στη ΝΔ ή τον Αντώνη Σαμαρά».
 Για την ΕΡΤ λέει πως «ο χειρισμός από την πλειοψηφία της τρικομματικής κυβέρνησης ήταν αντιδημοκρατικός, εφόσον οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κάθισαν στο τραπέζι να διαπραγματευθούν την καλύτερη δυνατή λύση και υπήρξε συμφωνία – όπως είναι γνωστό – η ΔΗΜΑΡ επέλεξε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και το δίλημμα «εκλογές ή σταθερότητα», κλήθηκε να το αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ».
 Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δηλώνει επίσης στην «Κ» ότι το κόμμα του είναι «έτοιμο για εκλογές» αλλά επισημαίνει πως «ιστορικά και διαχρονικά, οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις οδηγούν σε πολιτική αβεβαιότητα και σε αστάθεια, πόσο μάλλον τώρα που βρισκόμαστε σε δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αυτό είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Πρέπει με ηρεμία, σταθερότητα και πλήρη νηφαλιότητα να διαχειριστούμε τη διάσωση της οικονομίας μας, τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και τη θέση μας στην Ευρώπη, απρόσκοπτα και με τρόπο ξεκάθαρο, χωρίς κομματικές κορώνες».
Συνέντευξη στο Βαγγέλη Στολάκη 
karfitsa

1 σχόλιο: