Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ηγεσία επιχείρησε να μας περιορίσει στο συνέδριο»


Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ηγεσία επιχείρησε να μας περιορίσει στο συνέδριο»Πολλές αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και της «πλειοψηφικής τάσης» ακούστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Αριστερή Πλατφόρμα, με θέμα «Η Αριστερά μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ». 
Βασικό χαρακτηριστικό της εκδήλωσης και των παρεμβάσεων, ήταν οι επανειλημμένες επισημάνσεις ότι η
Πλατφόρμα δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις θέσεις της, αλλά ότι αντιθέτως, θα εμμείνει σε αυτές και θα επιδιώξει την εδραίωσή τους. 

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Π. Λαφαζάνης και ο κ. Αντ. Νταβανέλος. Μεταξύ των άλλων τονίστηκε ότι η τροπή και η κατάληξη του πρόσφατου Συνεδρίου επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες της Πλατφόρμας και τις επισημάσεις της ότι χρειαζόταν άλλου είδους προετοιμασία και να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην προγραμματική και πολιτική συζήτηση. Οπως υπογράμμισε ο κ. Νταβανέλος, η ανάλωση τη συζήτησης στα οργανωτικά συνιστούσε μία προσπάθεια εκ μέρους της ηγεσίας να περιορίσει τις δυνάμεις και την παρέμβαση της Αριστερής Πλατφόρμας και της ριζοσπαστικής τάσης. 

Τόσο ο κ. Νταβανέλος όσο και ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξαν την ιδέα ανάπτυξης και εμβάθυνσης της κινηματικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέμειναν με σθένος στην άποψη της ρήξης και τη σύγκρουσης με την ΕΕ και την ΟΝΕ. Οπως δε σημειώθηκε «η μάχη που έδωσε η Πλατφόρμα στο Συνέδριο δεν ήταν κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι το Συνέδριο άλλαξε το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι το ποσοστό που κατέγραψαν οι ριζοσπαστικές δυνάμεις στο νέο εσωκομματικό σκηνικό δεν έχει μόνο ποσοτικά αλλά και σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αφησε αιχμές κατά της ηγεσίας για την παρουσία μελών που συμμετέχεουν μόνο στις εσωκοκματιικές διαδικασίες, καθώς και για την παραμέληση της οργάνωσης στην βάση του κόμματος, λέγοντας «είναι ένα θέμα που το έχουμε παραμελήσει με απαράδεκτο τρόπο».

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου