Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Άρης στον σωστό δρόμο!


Άρης στον σωστό δρόμο!Στο τρίτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους ο Άρης...κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Βικελίδης με σκορ 2-0. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα άνοιξαν το σκορ με τον Μανιά στο 25’ και στο 65’ ο Κολοβέτσιος με αυτογκόλ το τελικό 2-0. Οι «κίτρινοι» παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζουν μια βελτίωση η οποία θα μεγαλώσει με τις τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα (Τάτος, Ιμπέ…). Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ είχε αδυναμίες σε όλες τις γραμμές με τους Ίλιτς και Βελλίδη να ήταν από τους διακριθέντες. 
Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες
Ο Γιάννης Χατζηνικολάου ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Διούδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Ηρακλής και αριστερά ο Μαργαρίτης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Πουλίδο και Κύργιας. Αμυντικά χαφ οι Τριανταφυλλάκος και Παπαδόπουλος. Στον άξονα ο Σουνάς, στις πτέρυγες οι Κοτσαρίδης και Ουντότζι, ενώ στην επίθεση ο Μανιάς.
Ο Γιάννης Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1 και πιο συγκεκριμένα ο Βελλίδης κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο  Ντάσιος και αριστερά ο Μιχαήλ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τζιμόπουλος και Κολοβέτσιος. Αμυντικά χαφ οι Κειτα-Λιλα τα δυο αμυντικα χαφ. Στις πτέρυγες οι Βισέντο και Βιλα, στον άξονα ο Τσουκαλάς και στην επίθεση ο Ίλιτς.
Αποδοκιμασίες για Βελλίδη
Μπροστά σε λίγο κόσμο διεξήχθη η αναμέτρηση στο Βικελίδης στο τρίτο φιλικό εντός συνόρων για τους Θεσσαλονίκης. Οι φίλαθλοι του Άρη δεν ξέχασαν ένα πρώην δικό τους παιδί τον Μάρκο Βελλίδη και κάθε φορά που έπιανε την μπάλα άκουγε ουκ ολίγα. Από το ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες έπαιξαν ένα ανοιχτό ποδόσφαιρο με τον Άρη να αναπτύσσεται από τα αριστερά, ενώ ο ΠΑΣ από τον άξονα.

Μόλις στο 2ο λεπτό είχαμε μια καλή στιγμή για τον Άρη με τον Κοτσαρίδη να βγάζει σε πλεονεκτική θέση τον Μανιά στην περιοχή με τον κάνει το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς. Μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα Άρης και ΠΑΣ έδιναν «μάχες» στο χώρο του κέντρο για το ποια ομάδα θα επιβάλει το δικό της παιχνίδι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη καταγραφεί καμία φάση.
Μανιά-Ίλιτς 1-0
Στη συνέχεια όμως η μια φάση διαδέχονταν την άλλη και για τις δύο ομάδες με τον Άρη να πετυχαίνει το γκολ με τον Μανιά. Στο 17’ Ο Ίλιτς με μια εκπληκτική ενέργεια απέφυγε τον Κύργια, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, το πλασέ του όμως πέρασε άουτ.
Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δοκάρι το 20’. Ο Τριανταφυλλάκος , έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ τον Μανιά και από πλάγια θέση έπιασε το δυνατό σουτ τραντάζοντας τα δοκάρια του Βελλίδη.
Στο 22’ ο Ίλιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, ο Διούδης απομάκρυνε με τις γροθιές και ο Τσουκαλάς στον οποίο κατέληξε η μπάλα δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως θα ήθελε από πλεονεκτική θέση στην περιοχή.
Στο 25’ είχαμε το γκολ από τον 23χρονο φορ των «κίτρινων». Ο Μανιάς κατέβασε την μπάλα έξω απ' την περιοχή του ΠΑΣ, απέφυγε τον Κολοβέτσιο και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη.
Ο Άρης είχε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 39’ με το Κοτσαρίδη να επιχειρεί το σουτ από το ημικύκλιο με τον Βελλίδη να υποχρεώνεται σε μια δύσκολη επέμβαση. 
Ο Άρης ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα και αυτό αποτυπώνεται και από την κατοχή της μπάλας 54%-46%. Είχε σωστή ανάπτυξη κατά διαστήματα και ευκαιρίες για γκολ εκτός από αυτό που πέτυχε ο Μανίας στο 25ο λεπτό. Ο Μανιάς επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει επιθετικά στις πλάτες τον Άρη. Σίγουρα με την προσθήκη του Τάτου και άλλων παικτών θα είναι πιο πλήρης σε όλες τις γραμμές.
Μόνο Ίλιτς και Βελλίδης
Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ εκτός από τον δαιμόνιο Ίλιτς και τον Βελλίδη που ήταν σταθερός οι Γιαννιώτες έδειχναν να έχουν προβλήματα στον άξονα. Η απουσία του Ντε Βισέντι είναι αισθητή και σίγουρα πολύ δύσκολα να καλυφθεί το κενό του.
Μια νέα 11αδα
Στην επανάληψη ο Χατζηνικολάου άλλαξε όλη την 11αδα με τον Έλληνα τεχνικό να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Με την είσοδο των Τάτου και Ιμπέ θα ξεκαθαρίσει το ρόστερ θα μεγαλώσει κι άλλο με τον Έλληνα τεχνικό να ξεκαθαρίζει σύντομα ποιοι θα φύγουν από το Βικελίδης.
Από μια ευκαιρία
Ο Άρης συνέχισε να είναι επιθετικός με τον Ρέινα στο 52’ να εκτελεί το κόρνερ με τον Έλσνερ να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα πάνω από τοπ οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη. Ο ΠΑΣ απάντησε στο 53' με τον Βίλα να βγαίνει τετ α τετ με τον Μπουζάνη, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.
Πήγε να καθίσει στον πάγκο του Άρη
Στο 59’ δεν είχαμε κάποια φάση, αλλά είχαμε την αλλαγή του Βελλίδη. Ο Καστοριανός τερματοφύλακας κατά την αποχώρηση του κατευθύνθηκε στον πάγκο των κίτρινων, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων! Ο κόσμος εκεί που τον αποδοκίμαζε στη συνέχεια τον χειροκρότησε. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αφού αντιλήφθηκε κι ο ίδιος τι έγινε, προχωρεί προς τον πάγκο του ΠΑΣ.
Κολοβέτσιος και 2-0
Από λάθος της άμυνας του ΠΑΣ ήρθε το 2-0 για τον Άρη. Στο 65’ μετά από βολέ του Μπουζάνη ο Αγκάνθο πίεσε έξω απ' την περιοχή του ΠΑΣ με τον Κολοβέτσιο να «κρεμάει» άθελά του τον Αμπάρη που έκανε μια άστοχη έξοδο από την εστία του.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και η μοναδική φάση που καταγράφτηκε ήταν στο 89ο λεπτό. Μετά από κόρνερ ο Λίλα έπιασε την κεφαλιά με τον Μπουζάνη να μπλοκάρει την μπάλα πάνω στη γραμμή. 
ΑΡΗΣ (Χατζηνικολάου): Διούδης, Κύργιας, Πουλίδο, Σουνάς, Τριανταφυλλάκος, Κοτσαρίδης, Ουντότζι, Παπαδόπουλος, Μαργαρίτης, Μανιάς, Ηρακλής.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Μπουζάνης, Οικονομόπουλος, Αγκάνθο, Αγγελούδης, Γκόλιας, Έλσνερ Νταμαρλής, Τσουκάνης, Ρένια, Καραγιάννης, Αντωνιάδης
ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζιμόπουλος, Κεϊτά, Λίλα, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς, Βίλα, Βισέντο, Ίλιτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Αμπάρης, Τσάβες, Κρητικός, Σκόνδρας, Γιάκος, Αυγενίκος. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου