Ένα κυρίαρχο πρόβλημα που ανακύπτει αυτή την περίοδο έχει σχέση με τις επιθετικές τιμολογιακές πολιτικές των εταιριών στον κλάδο «αιμοδότη» της αγοράς της ασφάλισης αυτοκινήτου. Ετσι δεν είναι λίγα τα στελέχη που βλέπουν να έρχονται και νέες μειώσεις στα ασφάλιστρα , να μπαίνουν και άλλοι παίχτες στην εταιρική online και direct πώληση.
Μάλιστα στο στόχαστρο των μεγάλων εταιριών έχουν μπει τα τρίμηνα ή και δίμηνα ασφαλιστικά συμβόλαια που προσφέρουν οι μικροί παίκτες στην αγορά , ενώ γκρίνιες προκαλούν οι χειρισμοί στα θέματα φερεγγυότητας των εταιριών.
Το πρόσφατο λουκέτο στην Διεθνής Ενωσις αναζωπυρώνει σενάρια που θέλουν τρείς ακόμα ασφαλιστικές να είναι στο στόχαστρο της Εποπτικής Αρχής ( Τράπεζα Ελλάδος) ενώ έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας και αιτιάσεις για επιλεκτικές στοχεύσεις.
Συγκεκριμένα στο ενημερωτικό site των ασφαλιστών μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας ( insurance-eea.gr ) σε σχετικό άρθρο και με αφορμή τα λουκέτα σε Evina και Διεθνής Ενωσις , επισημαίνεται:
«Πολιτική εποπτείας δύο ταχυτήτων εφαρμόζει η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρέχοντας άνεση χρόνου και…ευκολιών σε εταιρείες με επείγοντα προβλήματα, την ώρα που κάποιες άλλες οδηγούνται με συνοπτική διαδικασία στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας», αφήνοντας στην τύχη τους δεκάδες εργαζόμενους.»
Επίσης για το επόμενο διάστημα ενδιαφέρον παρουσιάζει και το μέλλον των δύο θυγατρικών ασφαλιστικών των τραπεζών, της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Αγροτικής Ασφαλιστικής.
Για την δεύτερη με ενδιαφέρον αναμένεται η διαδικασία πώλησης της που έχει δρομολογήσει ο όμιλος Πειραιώς και συγκεκριμένα για τους υποψήφιους αγοραστές και αν αυτοί θα προκύψουν από την εγχώρια αγορά.
Ως προς την Εθνική Ασφαλιστική, ο ορίζοντας για την τύχη της είναι μακροπρόθεσμος και θα εξαρτηθεί από τις προτεραιότητες για την πώληση των εκτός τραπεζικού κλάδου δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου