Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Δόθηκε λύση για τους πλειστηριασμούς

Δόθηκε λύση για τους πλειστηριασμούς«Λευκός καπνός» βγήκε από συνάντηση των δυο πολιτικών αρχηγών. Η συμφωνία που προέκυψε βρίσκεται εντός των πλαισίων της πάγιας δέσμευσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου για απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας των κατώτερων και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση.

 
Συγκεκριμένα, προβλέπεται απελευθέρωση των πλειστηριασμών μόνο για όσους επιλέγουν να μην εξυπηρετούν το δάνειό τους ενώ αποδεδειγμένα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες θα προχωρήσουν ιδίως για όσους έχουν τραπεζικές καταθέσεις. Πρόκειται δε για ένα σχετικά μικρό αριθμό ακινήτων, καθώς δεν υπερβαίνουν τις 10.000.
 
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τοποθετήθηκε σχετικά με το πλαίσιο της συμφωνίας. «Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη. Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Αντίστοιχες υπήρξαν και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος σημείωσε ότι : «Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα»   

politikoi.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου